«Тільки той народ, який має живу віру в Бога, має духа волі, якого ніяка чорна сила ніколи не здолає, і ми є свідки цього» - владика Дмитро
  • Нед, 09/03/2014 - 12:27

Святкування 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка відбулося в м.Чорткові, в приміщенні РБК ім. К Рубчакової 6 березня 2014 р.Б.

У програмі “Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!” та вшануванні світлої пам’яті Героїв Майдану взяли участь художні колективи Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. О. Барвінського. На свято запрошені були  також представники Бучацької єпархії.

Преосвященний владика Дмитро (Григорак), звертаючись до присутніх у залі,  наголосив: “В свій час Господь сказав Боже Слово через нашого пророка і збудив дух українського народу”. Сьогодні цей дух не тільки оживає, але й дивує увесь світ, будить всю Україну.  Вона вже встала з колін і утверджується як жива нація, як Божий вибраний народ. Також владика Дмитро згадав про наших героїв Небесної сотні, які нам нагадують, що свобода дорого коштує і тому її треба цінити понад все.  «Тільки той народ, який має живу віру в Бога, має духа волі, якого ніяка чорна сила ніколи не здолає  і ми є свідки цього» -підкреслив єпископ.

Вкінці єпарх Бучацький подякував колективу та студентам гуманітарно-педагогічного коледжу ім. О. Барвінського, в особі директора п. Романа Пахолка,: “Нехай Господь нас веде, хай ніколи не загасне в наших серцях надія. В цих прекрасних піснях та віршах ми пережили  спільну молитву”.

Джерело: www.buchacheparchy.org.ua