Тіло Падре Піо буде вперше виставлено у базиліці св.Петра
  • Срд, 22/07/2015 - 15:25

Згідно з побажанням Папи Франциска, земні останки о. Піо з П’єтрельчіни, широко знаного як Падре Піо, будуть уперше виставлені для вшанування у ватиканській базиліці св. Петра. Помолитися біля тіла святого стигматика можна буде від 8 до 14 лютого 2016 року, під час Святого Року Милосердя.

Інформація про це надійшла з колишнього монастиря св. Отця Піо, де зараз діє його санктуарій. Тіло святого виставлять у Попільну Середу, 10 лютого. Всьому світові буде того дня запропоновано стати «місіонери милосердя».

Падре Піо був знаний як великий сповідник. Він особисто знав Папу Римського Йоана Павла II, задовго до того, як він став Папою. І цей же понтифік канонізував Падре Пio багато років потому, під час церемонії на переповненій людом площі св. Петра, 16 червня 2002 року.

Папа Франциск проголосив Ювілейний Рік Милосердя у свою другу річницю правління, 13 березня. Новина пролунала під час покаянної церемонії в соборі св. Петра. Це буде дуже важливий для католиків рік. Папа сказав, що Церква повинна «заново відкрити» Боже Милосердя в цей особливий час.