Тимчасовий Глава УПЦ МП ретранслює посили «русского мира»?
  • Чтв, 19/06/2014 - 13:18

У своєму інтерв’ю, опублікованому на офіційному сайті Московської патріархії, містоблюститель митрополичого Київського престолу УПЦ МП Онуфрій висловив ряд тез, які збігаються з головними посилами кремлівської пропагандистської машини.

Так, на думку Містоблюстителя Онуфрія, Європа демонструє приклад життя без Христа. Саме ця теза є одним з головних посилів кремлівської пропаганди, яка вибудовує систему координат «Безбожна Європа – Святая Русь».

Для підкріплення своїх тез митрополит Онуфрій вдається до фактичного звинувачення ЄС у накиданні одностатевих шлюбів, евтаназії, абортів. Можливо митрополит є недостатньо поінформованим у цій сфері,  адже ЄС ці питання залишає для вирішення законодавствам країн-членів. Також, викликає здивування, що митрополит Онуфрій не знає, що саме Росія є світовим лідером з кількості абортів на душу населення.

Не менш дивовижним є і миротворчий заклик владики Онуфрія, який закликає українських вояків не стріляти у терористів, яких митрополит у слід за путінською пропагандою чомусь називає ополченцями.

Ще одним фактом, який насторожує є те, що для ретрансляції цих тез було обрано скандальновідомого українофоба Васілія Анісімова.