Тимчасовий Глава УПЦ МП закликав українських військових порушувати присягу
  • Срд, 06/08/2014 - 20:15

Місцеблюститель київської митрополичої катедри УПЦ МП митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій закликав українських військових до зради присязі на вірність народу України. Це заклик до порушення законів України тимчасовий Глава УПЦ МП зробив в інтерв’ю одіозному українофобу Васілію Анісімову. Під виглядом християнської проповіді митрополит Онуфрій закликав українських військових православного віросповідання не стріляти в терористів, яких митрополит назвав православними ополченцями, цим самим закликаючи їх до порушення присяги за яке вони, військові мали би відповідати перед військовим трибуналом.

Також митрополит Онуфрій заявив що вважає збройний конфлікт на Донбасі зударом інтересів геополітичних Сходу і Заходу. Тобто, на думку митрополита, очевидно, не йдеться про агресію Росії, а про боротьбу Росії та західного світу., а також Україні відмовлено у суб’єктності.

Окрім цього тимчасовий Глава УПЦ МП висловив переконання, що Європа живе без Христа. Тим самим митрополит став ретранслятором узагальнених звинувачень на адресу Європи, які останнім часом використовує російська антиукраїнська пропаганда.

Цим своїм інтерв’ю митрополит Онуфрій вчергове завдав удару по іміджу своєї начебто проукраїнськості, який йому, стараються зліпити деякі пропагандисти московського православ’я в Україні.