Тисяча наборів із засобами гігієни для потребуючих: подарунок Папі від підприємців пляжного сектору
  • Срд, 22/03/2017 - 17:52

Під час загальної аудієнції у середу, 22 березня 2017 р., частина площі Святого Петра побагровіла: у зустрічі з Главою Католицької Церкви брали участь понад півтори тисячі підприємців, задіяних у пляжно-купальній сфері, разом з родинами та працівниками, чимало з яких одягнули свою традиційну уніформу – червоні футболки із написом: «Рятувальник». Ініціатором прощі була профільна профспілка, а паломників супроводжували єпископи й душпастирі з прибережних дієцезій та парафій.

З цієї нагоди Папі, через Апостольську Елеумозінерію, було передано понад 1000 наплічників, наповнених засобами особистої гігієни, які до Великодня будуть роздані потребуючим. «Цим жестом ми хотіли надати конкретну допомогу Папі Францискові в його ділах на корить безхатченків», – зазначив Рікардо Борґо, Голова згаданої профспілки.

Спонукою приготувати саме такі подарунки став той факт, що на бажання Святішого Отця, при Ватикані було відкрито душові кабінки та перукарню для бездомних. Наповнення наплічників, а це мило, шампуні, зубні пасти, бритви, тощо, є різним, тому що кожен рятівник власноруч наповнював їх тими гігієнічними продуктами, які сам вживає.

«Ми також вручили Святішому Отцеві характерну відзнаку італійських рятівників, яким є червона футболка із написом “Рятувальники”, яку на наших пляжах одягають тисячі юнаків і дівчат, що кожного літа чувають і дбають про те, аби купання в морі було безпечним та спокійним», – розповів Рікардо Борго, додаючи, що на літо вони запланували також інші акції солідарності.