Тисячі паломників прибули до Зарваниці на свято Покрови
  • Пон, 15/10/2018 - 11:56

14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, кілька тисяч паломників прибули до Марійського духовного центру Зарваниця, щоб випросити потрібних Божих ласк за посередництвом Небесної Матері.  У Соборі Зарваницької Богородиці відбулася урочиста Архиєрейська Літургія, яку очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк у співслужінні ректора семінарії о. Івана Римара, адміністратора собору о. м. Дмитра Квича та інших священнослужителів.

Під час проповіді митрополит наголосив на великому значенні свята Покрови для наших предків. «У народі це свято знане і люблене, тому що набожність більшості нашого люду до Небесної Матері правдива і велична. Це свято пригадує велику роль Марії у житті людства. Коли переглянемо двохтисячолітню історію християнства то переконаємося, що існує багато свідчень про допомогу Марії тим, які прибігають під Її Покров», - зазначив він.

Перед Богослужінням митрополит Василій уділив піддияконські свячення студентам 7 курсу Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого.

Також у цей день священича родина архиєпархії поповнилася нововисвяченими ієреями. Під час Святої Літургії митрополит Василій рукоположив у пресвітери двох випускників Тернопільської духовної семінарії дияконів Павла Завішу та Віталія Пігія. Після Богослужіння нововисвячених ієреїв та піддияконів вітали рідні та близькі.