Тисячі поляків протестують проти масового з'їзду мусульман у Польщі
  • Втр, 25/06/2013 - 22:26

Мешканці міста Пулави, що у Польщі, відкрито виступили проти щорічного Конгресу польських мусульман, який цього літа хочуть провести у їхньому місті.

На початку липня у польському місті Пулави відбудеться Конгрес польських мусульман. За чотири дні заходу, який організовує Мусульманська ліга Польщі, польські мусульмани візьмуть участь у спільній молитві, дискусійніх обговореннях щодо поточного становища мусульман у Польщі та різноманітних мистецьких заходах.

"Конгрес мусульман проводять щороку в різних місцях у Польщі, але вперше ми бачимо таку реакцію: суцільні образи і ворожість. Мене дивує реакція людей, які братимуть участь в протестах. На відповідній сторінці у Facebook з'явилися ворожі коментарі, а деякі навіть із погрозами", - говорить Пол Дудек, прес-секретар Конгресу.

Участь в акції протесту на Facebook підвердило більше тисячі осіб. Однак організаторам протестів довелося створити нову сторінку, оскільки на попередній користувачі писали образливі коментарі, а деякі навіть закликали перевірити учасників Конгресу на наявність вибухових речовин.

Адміністратори сторінки запевняють, що таких коментарів не буде. "Ми не протестуємо проти релігії, а проти двох осіб, які з'являться на з'їзді як доповідачі", - каже Йозеф Швіщ, один з організаторів акції протесту. Йдеться про Омара Абд аль-Кафі з Єгипту та Інгрід Маттсон зі Сполучених Штатів.

Організатори Конгресу відкидають будь-які закиди, що ці особи якимось чином причетні до екстремістів. Інгрід Маттсон є професором з ісламських наук, а Омар Абд аль-Кафі - автор численних публікацій і телевізійних програм про релігію.

Проте невдоволених проведенням Конгресу таке пояснення не влаштувало. На адресу організаторів з'їзду мусульман надійшов лист від мешканців Пулави.

"Сьогодні іслам набуває форми нетерпимості до інших культур і релігій. Ваші товариші з ім'ям вашого Бога на вустах вбивають невинних людей від Африки до вулиць європейських міст. Такий іслам і його система цінностей зовсім чужі нам і несуть загрозу. Ми не можемо допустити ситуації, яка має місце в багатьох країнах Західної Європи, де кожного дня стаються нові акти ненависті і насильства щодо корінного населення, на жаль, вчинені, здебільшого, послідовниками ісламу. Польща була і залишається країною з латинською культурою і повинна залишатися такою ж", - написали місцеві мешканці.

 

Джерело: http://ipress.ua