Тисячі тернополян вийшли на Хресний хід вулицями свого міста
  • Нед, 25/03/2018 - 22:51

Багатотисячна процесія пройшла сьогодні, 25 березня, центральними вулицями Тернополя. Щорічний молитовний похід християн, який проводить УГКЦ у часі Великого Посту, другий за чисельність після Всеукраїнської прощі до Зарваниці, очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій (Семенюк) та близько 150 священнослужителів. 

80-тикілограмовий дерев’яний хрест почергово несли духовенство, представники влади, волонтери, бійці, капелани, ректори ВУЗів Тернополя, представники різних суспільних ланок, молодіжних спільнот, молитовних груп. За різними підрахунками та версією служби поліції у молитві, яка тривала близько 3 годин, взяли участь близько 20 тисяч тернополян.

Усі молилися за мир в Україні, на молитовних стаціях читали уривки зі Святого Євангелія, роздуми над страстями Христовими, співали духовні пісні. Цікаво, що цьогоріч вірні слухали нові духовні роздуми, які, переплітаючись із стаціями Хресної дороги, показали особливо глибокий аналіз морально-духовних недуг українського суспільства та закликали до діл милосердя, покаяння й небайдужості під час війни.

dor 25

«Ісус помер в тяжких муках, помер за нас, з наших дітей, - сказав Архиєпископ Василій у пастирському слові. - Це велика любов Божа спричинилася, що Він дав Свого Сина Єдинородного, щоб Він поніс муки, терпіння і ганебну смерть на хресті, щоб вказати нам дорогу до Неба... Ми йшли і роздумали над станом наших душ і постановили стати кращими християнами». Архиєрей подякував організаторам та висловив сподівання, що наступного року, завдяки спільним молитвам, ми молитимемось у державі, в якій закінчилася війна.

На Театральному майдані відбулося урочисте покладення квітів перед хрестом та меморіалом Героїв Небесної Сотні та бійців, які загинули, обороняючи Україну від російської агресії.

Колона рухалася вулицями Сагайдачного, Патріарха Йосифа Сліпого, по вулиці Руській, відтак – бульваром Шевченка, через Театральний майдан, Грушевського та Листопадова. Організатором виступила Комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.