Тисячі вірних прибувають у Зарваницю, щоб поклонитися іконі Нерукотворного Спаса
  • Втр, 14/02/2017 - 11:52

12-15 лютого чисельні паломницькі групи прибувають до Марійського духовного центру Зарваниці, аби поклонитися унікальній реліквії часів земного життя Ісуса Христа.

Ікону Спаса Нерукотворного (Святий Лик, Зображення з Едесси або Мандиліон, що у перекладі означає «обрус») виставлено у храмі Пресвятої Євхаристії. 

Починаючи з 1870 року, це лише третій раз, коли Нерукотворний Спас дають для Богопочитання у храмі і тільки вдруге, як Ватикан дозволив прикладатися до реліквії.

Поява святині в Україні - символічний акт підтримки Святим Престолом України у складний для неї час і важливий знак надії.

До слова, Літургія у Марійському духовному центрі відбулась за участі заступника завідателя Папської Захристії, протоієрея Паоло Бенедіка, який у складі делегації, що супроводжувала ікону, прибув на Тернопільщину з Ватикану. З України протоієрей Паоло привезе копію ікони Зарваницької Божої матері і подяку від духовенства та українського народу папі Франциску за благословення відправити чудотворний образ в Україну. Образ, який втретє за всю історію християнства покинув Ватикан.

«Хочу сказати, що сталося справжнє чудо для України. Стався унікальний випадок, коли ікона вдруге прибуває в одну і ту ж країну за два роки – це чудо», - сказав своєму зверненні до парафіян храму, Паоло Бенедік. Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк закликав усіх християн, молячись до чудотворного образу, просити у Господа припинення кровопролиття на Сході нашої держави та миру для  України. Під час богослужіння Архиєпископ подякував людям, які долучились до того, аби святиня приїхала на Тернопільщину, - повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

Цими днями у Зарваниці Свята Літургія відбувається щодня о 8.00, 10.00, 12.00, 16.00. Вечірня - о 17.00. А вже 16-22 лютого ікона перебуватиме у Архикатедральному соборі УГКЦ Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці Тернополя.