«Тисячолітня річниця смерті святих Бориса і Гліба спонукає нас бути прикладом примирення…» ‒ Глава УГКЦ
  • Пон, 18/05/2015 - 18:15

Цими вихідними відбулася дев’ята проща вірних Київської архиєпархії УГКЦ до собору Вишгородської Богородиці. Це паломництво було приурочене до відзначення тисячоліття мученицької смерті Бориса і Гліба.

З нагоди цієї прощі Глава УГКЦ передав прочанам вітального листа, який зачитали під час Божественної Літургії. Предстоятель Церкви зазначив, що святі Борис та Гліб ‒ перші українські святі, яких народ назвав страстотерпцями, а Святополк увійшов в історію як окаянний.

«Народ назвав їх так тому, що вони, як відважні воїни, перемогли насилля не силою. Таким чином вони наслідували страсті Господні, ставши першими плодами Володимирового Хрещення», ‒ пояснив Блаженніший Святослав.

На думку Предстоятеля Церкви, відзначення під час війни тисячоліття смерті святих Бориса і Гліба спонукає нас бути прикладом примирення. Саме тому в цій прощі паломники молилися за мир.

«Ми переконані, що з цієї війни ми вийдемо переможцями, як і святі Борис і Гліб, а той, хто нападає, зазнає долі Святополка», ‒ підкреслив Блаженніший Святослав.