Тиждень молитов за єдність християн пройде у всьому світі
  • Втр, 03/01/2017 - 13:27

На тему "Примирення – любов Христа спонукує нас", взяту з Другого Послання до Коринтян, з 18 до 25 січня 2017 року у всьому світі буде проводитися Тиждень молитов про єдність християн.

В цьому році тексти для екуменічної молитви підготували християни Німеччини. Як зазначає у своїх матеріалах німецька підготовча комісія, на цей рік припадає 500-річчя Реформації, що знайшло в них своє відображення. Тут підкреслюється два аспекти: з одного боку є служіння Божої любові і благодаті, що звертає увагу на основну турботу Церков, які виросли з Реформації Мартіна Лютера, а з іншого боку - підкреслюється в матеріалах біль, викликаний такими глибокими ранами, що вплинули на Церкву, з відкритим зазначенням на провину і кроки на шляху до примирення.

З 81 млн. жителів Німеччини 50 млн. – християни. Близько однієї третини – це лютерани, одна третина є католиками, і менш третини - не сповідують жодної з релігій. 1,7% населення становлять православні, ще 1,8% належать до однієї з так званих вільних Церков, 4,9% німецького населення – це мусульмани, 0,1% – іудеї.

Вперше ідея міжконфесійної молитви за єдність християн з'явилася в XIX столітті. В нинішньому форматі Тиждень молитов проводиться з 1908 року за ініціативою отця Пола Уотсона. Сьогодні - це циклічне святкування екуменізму. Кожен рік, з 18 до 25 січня, християни різних конфесій по всьому світі збираються разом на екуменічних богослужіннях, молитвах, конференціях, концертах та інших заходах.