Тиждень пам'яті блаженного Владики Василя Величковського у Бучацькій єпархії
  • Суб, 05/03/2016 - 19:33

З  22 по 27 лютого 2016 р. Б. з ініціативи Комісії у справах освіти та виховання Бучацької Єпархії УГКЦ відбувся тиждень пам'яті Блаженного Владики Василя Величковського.

З благословення Митрополита Львівського  Архієпископа Ігоря Возняка та Правлячого Архієрея Бучацької Єпархії Дмитра  Григорака, ЧСВВ подружжя Олег і Тетяна Чихарівських провели презентації пам'яті про нашого земляка, ісповідника віри, мученика сибірських концтаборів - Блаженного Владики Василя Величковського.

Стежка пам'яті розпочалася у понеділок з с. Пробіжна, де був парохом дідусь і де навчався Василь у початковій школі. Також презентація відбулася в школі с. Жабинці де з великою увагою учні та вчителі слухали історію мученицького шляху Блаженного.

Наступна презентація відбулася у вівторок 23 лютого в Бучацькому колегіумі, де власне також навчався і Блаженний Владика.

У середу 24 лютого відбулася презентація для вчителів історії і християнської етики Чортківського району в приміщенні єпархіального управління, у підвалах якого понад 2 місяці на допитах енкаведистів перебував Владика підпільної Церкви, а також зустріч із колишнім в'язнем таборів, автором багатьох книг п. Марією Штепа, яка є організатором Музею більшовицького терору, політв'язнів та репресованих.

Також в четвер 25 лютого відбувся семінар пам'яті у Борщівській ЗОШ №1 для вчителів основ християнської етики району.

У п'ятниця 26 лютого вшанували Блаженного Владики у Гусятинській ЗОШ.

А в субота відбулася зустріч з в'язнями Установи 112 м. Копичинці, а у неділю в СІЗО в м. Чорткові. Також варто наголосити, що покровителем пенітенціарного капеланства в УГКЦ є Блаженний Василій.

Комісія у справах освіти та виховання Бучацької Єпархії УГКЦ