Тижневий огляд: життя УГКЦ (10 – 16 червня)
  • Втр, 18/06/2013 - 10:09

7 червня у Києві відбувся круглий стіл «Україна в православно-католицькому діалогові». У його роботі брав участь кардинал Курт Кох, президент Папської ради сприяння єдності християн та співголова змішаної Міжнародної комісії з богословського діалогу між Католицькою і Православною Церквами. Вашій увазі пропонуємо слово, яке на цьому заході виголосив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

 

Напередодні свята Вознесіння ГНІХ, 12 червня 2013 року Високопреосвященний владика Ігор Архиєпископ і Митрополит Львівський, звершив чин Всенічного бдіння у Архикатедральному Соборі Святого Юра.

 Разом з Архиєреєм молилися духовенство собору, випускники  сертифікованої програми з біоетики УКУ «На службі охорони життя», а також представники обласних, міських та відомчих лікувальних закладів Львівщини, які традиційно в переддень відзначення свята медичного працівника збираються  на спільну молитву.

 

13 червня, 2013 року - Вознесіння Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа

 

Коментар Євангелія на Вознесіння ГНІХ (Лк 24, 36-53)

Слово Митрополита Львівського в день празника Вознесіння Господа Нашого Ісуса Христа

 

Сотні людей прибули і цьогоріч до монашої обителі Чину Святого Василія Великого у м. Золочеві на храмове свято Вознесіння Господнього, щоб об’єднатись у спільній молитві.

Очолив того дня Святкову літургію єпископ-помічник Львівської архієпархії УГКЦ Венедикт Алексійчук. Йому співслужили о. Августин Шоп’як, теперішній ігумен Золочівського монастиря, його попередники – оо. Тома Кушка, Климентій Стасів, Василь Тучапець, священнослужителі ЧСВВ, декан Золочівський УГКЦ о. Михайло Сукмановський та інші.

 

13 та 14 червня у Ватикані Блаженніший Святослав узяв участь у четвертій зустрічі ХІІІ Звичайної ради Генерального секретаріату Синоду Єпископів.Завданням цієї чергової зустрічі було обрати три можливі теми для наступної XIV Генеральної звичайної асамблеї Синоду Єпископів Католицької Церкви, яка відбудеться в жовтні 2015 року. Контекстом для неї буде відзначення 50-ліття завершення діянь ІІ Ватиканського Собору.

 

В УКУ відбулася  міжнароднаконференція«Моральне лідерство: виклики сьогодення».

Владика Борис Ґудзяк, єпископ Паризької єпархії УГКЦ,який був її членом, звернув увагу на те, що криза лідерства і довіри це не лише феномен України, а й усього світу: «Брак чи відносність довіри є глобальним феноменом, у різних країнах і різним елітам люди не вповні довіряють».

 

16 червня 2013 року - Неділя 7-ма після Пасхи, свв. отців I-го Вселенського Собору

Слово Митрополита Львівського на Неділю 7-му після Пасхи. Святих отців І-го Вселенського Собору

Слово до молоді з нагоди фестивалю присвяченого 122-ій річниці уродин Євгена Коновальця

 

Анонси:

26 червня у Страдчі відбудеться Всеукраїнська Патріарша проща, присвячена памяті страдецьких блаженних, Дню мирянина та Року віри.А також до вашої уваги Документальний фільм про Страдч    

 

28-30 червня 2013 року у Львівській духовній семінарії Святого Духа відбудеться Форум молодіжних лідерів УГКЦ.Участь у Форумі візьме Блаженніший Любомир Гузар, Архиєпископ-емерит УГКЦ.

 

В монастирі сестер Мироносиць (УГКЦ), що в Богородчанах відбудуться реколекції для дівчат на тему: « Віра, яка промовляє зі сторінок Біблії».

Дані реколекції мають за завдання поглибити життя вірою, навчитися віри з прикладу історій життя біблійних персонажів, і почати ділитися даром віри.

Реколекції відбудуться 11 – 14 липня 2013 р. Б. в монастирі сестер Мироносиць