Тижневий огляд: життя УГКЦ (21.01 – 27.01.)
  • Втр, 29/01/2013 - 00:00

У вівторок, 22 січня 2013 року:

В УКУ відбулася відкрита лекція владики Венедикта Алексійчука на тему «Наша християнська ідентичність».

Місце проведення – конференц-зал філософсько-богословського факультету (вул. Хуторівка, 35а). Організовував деканат філософсько-богословського факультету. (ВІДЕО)

Інтегральний текст відкритої лекції владики Венедикта Алексійчука "Наша християнська ідентичність"

 

У Гарнізонному храмі Української Православної Церкви Київського Патріархату у рамках 46-о Тижня молитов за єдність християн відбувся екуменічний молебень християн-військовослужбовців. У святині молилися члени Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України разом з військовослужбовцями.

 Від Української Греко-Католицької Церкви був присутній повний склад Департаменту Патріаршої Курії у справах душпастирства силових структур України на чолі з Владикою Михаїлом (Колтуном).

 

У середу, 23 січня 2013 року у Храмі Св. Василія Великого у Києві відбулася зустріч керівництва Департаменту Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України з представниками Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, Міністерства Внутрішніх Справ, Внутрішніх військ МВС України, Спілки ветеранів Афганістану Шевченківського району, Професійної спілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України.

 

23−24 січня 2013 року у Ватикані проходила чергова робоча зустріч XIII Звичайної ради Генерального секретаріату Синоду Єпископів Католицької Церкви під головуванням Архиєпископа Ніколи Етеровіча, Генерального секретаря Синоду. На зустріч прибули кардинали: Вільфрід Фокс Напьє, Пітер K. A. Тарксон, Джордж Пелл, Оділіу П. Шерер, Луїс A. Тагле, Освальд Грасіас, Архиєпископи Бруно Форт, Сальваторе Фізікелла. Представником від Східних Католицьких Церков, як член Ради, є Блаженніший Святослав Шевчук.

 

З 25 до 27 січня у монастирі св. Альфонса отців Редемтористів (вул. Замарстинівська,225) проходила Школа духовності та євангелізації Львівської Архиєпархії.

 

У суботу, 26 січня, у римській базиліці Санта Марія-ін-Трастевере Спільнота святого Егідія та польська спільнота Рима зібралися на заупокійну Святу Літургію, проводжаючи молитвою в останню путь кардинала Юзефа Глемпа, Примаса Польщі. Спочилий владика був титулярним кардиналом цієї базиліки.

Літургію очолив монс. Вінченцо Палья, капелан Спільноти святого Егідія та голова Папської ради у справах сім’і. З ним співслужили: Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, та Архиєпископ Зигмунд Зімонський, голова Папської ради у справах душпастирства охорони здоров’я. 

 

У неділю, 27 січня 2013 року:

У лондонському катедральному соборі УГКЦ Пресвятої родини, що у Великобританії, Архиєпископ Антоніо Менніні, Апостольський нунцій у Великобританії, офіційно зачитав папську буллу, в якій проголошено піднесення Апостольського екзархату для українців-католиків у Великобританії до рівня єпархії. 

 

в Архикатедральному соборі святого Юра, що у Львові, урочисто розпочали Рік віри, проголошений Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом, 14 жовтня 2012 року Б. у Римі, з нагоди посвячення, після реставрації, собору святої Софії Премудрості Божої.

 

 Блаженніший Любомир Гузар, Архиєпископ-емерит УГКЦ, зустрівся зі студентською молоддю, прихожанами та військовослужбовцями міста Євпаторії, що в Криму. На запрошення греко-католицького священика о. Богдана Костецького зустріч із Блаженнішим Любомиром відбулася в міському центрі дозвілля.

 

Незабаром вийде у світ перша аудіокнига Блаженнішого Святослава Шевчука, в якій Глава УГКЦ відповідає на 100 запитань молодих людей. Слід зазначити, що із 9 листопада до 5 грудня 2011 року, з ініціативи Департаменту інформації УГКЦ та Комісії УГКЦ у справах молоді, молоді люди з України та з-за кордону надсилали до Першоієрарха Церкви запитання, які стосувалися міжособистісних стосунків, практичного життя християнина та пояснення Божого Слова.

 

Глава УГКЦ про Патріарший собор: Ми будуємо чесно і не приймаємо гроші від влади і політиків

Глава УГКЦ: До рок-музики Церква ставиться обережно

Віра і наука

 

Анонс:

Весною 2013 року в  реколекційному домі сестер Служебниць ім. прп. Йосафати у м. Надвірна Івано-Франківської області відбудеться серія реколекційних наук.