Тижневий огляд: переслідування християн (21.01 – 27.01.)
  • Пон, 28/01/2013 - 00:00

21 січня повідомляється, що християнський портал ChinaAid опублікував список найбільш шокуючих випадків переслідування християн у Китаї в 2012 році.Документ включає в себе інциденти, що мали місце в різних частинах Китаю в громадах протестантських та Католицької церков.

 

Тисячі мусульман розгромили кілька будинків, крамниць та аптек, що належать коптам в селі Марашда (провінція Кена, Єгипет) після провокаційних пліток про зґвалтування 55-річним коптом Надер Масудом 6-річної мусульманської дівчинки. Розслідування не підтвердило факт насильства.  В місцевій коптській церкві радикали знищили хрест і розбили вікна.

 

Невідомий чоловік, якого зафіксували камери спостереження, кинув димову гранату домашнього виробництва на подвір’я Архиєпархіяльної малої семінарії та Архиєпархіяльної класичної гімназії у хорватському місці Спліт. На щастя ніхто не постраждав.

 

Рада деканів канадських юридичних вузів (Council of Canadian Law Deans) піддала остракізму Західний університет Трійці (Trinity Western University) та християнський університет в Британській Колумбії за те, що його студенти дають обіцянку «утримуватися від сексуальної близькості, яка порушує святість шлюбу між чоловіком і жінкою».

 

Згідно з інформацією за 23 січня читаємо, що однією з жертв, які загинули під час терористичного замаху в університеті м. Алеппо в Сирії, стала католицька монахиня. Вона загинула разом з 87-ма іншими особами. Тіло монахині досі не змогли витягнути з-під руїн кампусу.

 

У Північній Кореї вбиті двоє християн, які втекли з країни в Китай в пошуках кращого життя. У Китаї вони навернулися до християнства і мали намір повернутися з проповіддю в Північну Корею. За різними даними, від 200 тис. до 400 тис. християн в Північній Кореї змушені приховувати свою релігійну приналежність. Від 50 тис. до 70 тис. християн відбувають різні строки у трудових таборах.

 

Італійські ЗМІ повідомили про сотні випадків руйнування різдвяних ясел в Італії, насамперед підлітками. Оглядачі пояснюють ці вчинки глибокою кризою, пережитою молоддю. Але не тільки.

 

24 січня повідомляється, що 25-річний чоловік, ймовірно під впливом наркотиків, підпалив францисканську церкву Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії у місті Фіер на півдні Албанії.

 

За даними 25 січня відомо, що у Пакистані викрали 15-річну християнку, силою змусили  прийняти іслам і вийти заміж за мусульманина.

 

В благодійній організації «Open Doors», що займається проблемами переслідування християн, дізналися про нову хвилю арештів лідерів християнських громад в Еритреї. Принаймні  10 лідерів заборонених державою християнських організацій були взяті під варту. Християни побоюються, що арешти продовжаться, оскільки спрямовані на повне викорінення «підпільних» церков.

 

Ісламісти Сомалі угруповання «Аль-Шабаб» продовжують напади на місцевих християн і іноземців в Північно-Східній провінції Кенії. Терористи прагнуть знищити християнство в регіоні.

 

Католицьку каплицю в Сенегалі осквернили і розорили. Вандалізм у каплиці Дороу Коудос в місті Мборо засудили сенегальські католицькі єрархи і міністр внутрішніх справ генерал Пате Сек, який пообіцяв вжити всіх необхідних заходів для боротьби з такими злочинами.

 

Хорватське товариство пам’яті жертв тоталітаризму, Координація ветеранських товариств та організацій Хорватії виступили із спільною заявою, у якій називають накидання ліберального сексуального виховання терором ліберальної меншини над католицькою більшістю в Хорватії.

 

26 січня з’явилося повідомлення про те, що уСирії озброєні формування опозиції знищують культові споруди, що належать громадам релігійних меншин. Дві християнські церкви розграбовані в селах Гасанійєх і Ждейдех в провінції Латакія. Знищено шиїтське місце поклоніння в Зарзуре в провінції Ідліб.

 

27 січня повідомляється, що тиск хорватського суспільства на ліберальний лобі, який стоїть за запровадженням гіперліберального сексуального виховання у хорватських школах, приносить перші плоди.

 

Хорватський центр за міжрелігійний діалог оприлюднив шокуючі дані: один з найгаласливіших союзників теперішньої хорватської ліберальної влади у боротьбі за запровадження нововведень в школи, Товариство громадян за захист прав людини «David», виявилось філіалом німецької секти «Universelles Leben».