Тижневий огляд: життя УГКЦ (04.08 – 10.08)
  • Втр, 12/08/2014 - 10:31

До вашої уваги головні події з життя УГКЦ, які відбулися протягом тижня, що минув:

5 серпня на Ясній горі у Гошеві відбувся ювілейний відпуст з нагоди п’ятої річниці коронації та урочистого проголошення Декрету про встановлення 5 серпня Днем вшанування чудотворної Гошівської ікони Божої Матері. З нагоди ювілею вірні пожертвували Богородиці нові коштовні шати.

7 серпня 2014 р., у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець Франциск призначив Всечесного о. Богдана Данила, з клиру Стемфорської єпархії УГКЦ в США, дотеперішнього Ректора Стемфордської Духовної Семінарії св. Василія, Правлячим Єпископом Єпархії святого Йосафата у Пармі УГКЦ в США.

7 серпня в прямому ефірі «Радіо Марія» єпископ Михаїл Колтун, керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, розповів про актуальний стан встановлення капеланства (військового духовенства) в українському війську. «Ми переживаємо встановлення капеланства в «горячий» час», - архипастир воїнів.

8-9 серпня Брати-францисканці, що зібрались із трьох греко-католицьких монастирів в Україні,  провели 3 сесії, що були посвячені ювілею 20-ліття присутності францисканського чину в УГКЦ і в Мукачівській греко-католицькій єпархії (МГКЄ).

9 серпня 2014 року Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ відвідав Провінційний дім Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії у Львові. Під час Архиєрейської Божественної Літургії Блаженніший Святослав поділився роздумами над євангельським текстом про чудесне помноження хліба і риби, у якому Христос об’явив себе як  Бог Ізраїля, який годує своїх людей серед пустелі.

10 серпня 2014 року в храмі Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ в Долині, що на Івано-Франківщині, Глава і Отець Блаженніший Святослав очолив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди 100-річчя від дня народження Блаженнішого Мирослава Івана Кардинала (Любачівського).

Також до вашої уваги:

Слово Митрополита Львівського на 9-ту неділю по зісланні Святого Духа

Глава УГКЦ закликав молитися за християн в Іраку

Апостольський нунцій в Україні закликає до молитви за країну. Архиєпископ Томас Ґалліксон нагадує про велике значення України для Католицької Церкви та закликає католиків усього світу пам'ятати про Україну в своїх молитвах.

«Російська агресія проти України загрожує всьому світу», - владика Богдан Дзюрах.

Лист Стрийському Владиці від бійців АТО

Блаженнійший Любомир звернувся до українських матерів

Любомир Гузар: якщо матері не благословлять дітей на війну - то не буде держави

Тернопільсько-Зборівська архиєпархія оприлюднила оновлений звіт про використання пожертв для війська

Анонс:

«Запрошую всіх відчути, як б’ється серце нашої Церкви в Києві на берегах Дніпра», – Глава УГКЦ. 16-17 серпня 2014 року буде проведена II Всецерковна проща до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві. Програма паломництва цього разу розпочнеться з відкриття в крипті собору виставки, присвяченої 25-річчю виходу УГКЦ з підпілля. Завершиться проща в неділю, 17 серпня, Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолить Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Після цього освятять воду в Дніпрі.