Тижневий огдяд: життя УГКЦ (21.07 – 27.07)
  • Чтв, 31/07/2014 - 21:47

24 липня в Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський кир Василій очолив панахиду за невинно вбитих пасажирів та членів екіпажу збитого над м. Торез (Донецька область) Боїнга 777 Малайзійських авіаліній.

У п’ятницю, 25 липня 2014 р. Б., о 17:00, в Архикатедральному Соборі Святого Юра відслужили панахиду за загиблими пасажирами та членами екіпажу збитого над Україною літака. Очолив панахиду Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, у співслужінні із священиками Львівської архиєпархії.

В УГКЦ моляться за жертви збитого «Боїнга 777»

27 липня 2014 року відбулися урочистості з нагоди престольного свята монастиря Святого Володимира Великого отців василіан. Архиєрейську Божественну Літургію очолив владика Михайло (Бубній), Екзарх Одеський, у співслужінні з владикою Василем (Тучапцем), Екзархом Харківським, та духовенством Одеського екзархату. 

Цього ж дня владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, відвідав дитячий табір у київському Національному музеї народної архітектури та побуту України, де відпочивають діти з Донеччини і Луганщини, а також діти учасників АТО з різних регіонів України.

Анонси:

2-3 серпня відбудеться ІІІ Всеукраїнська патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої, покровительки Галицького краю, в с. Крилос (Давній Галич) за участю Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ. Проща проводиться під гаслом «За мир в Україні».

2 серпня в Митрополичому соборі Воскресіння Христового м. Івано-Франківська о 18:00 розпочнеться Чин архиєрейського найменування о. Йосафата Мощича. 3 серпня, під час Патріаршої прощі до Крилоса (Прикарпаття) за мир в Україні, буде звершено єпископську хіротонію високопреподобного отця Йосафата Мощича. Головним святителем нового єпископа Йосафата буде Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, а співсвятителями стануть два митрополити: владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський, і владика Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський.

У рамках заходів до 100-річчя Першої світової війни у Львівському музеї історії релігії 1, 14 та 26 серпня відбудеться демонстрація документального фільму “Воїни Божого Духа”. Кінострічку створено у 2006 р. режисером Тарасом Бабенчуком на замовлення Центру військового капеланства Львівської архиєпархії УГКЦ. У фільмі розповідається про служіння українських капеланів від ХІХ ст. і до 2006 р.

10 серпня Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав візьме участь у відзначенні 1035-ї річниці Дня міста Долина та столітнього ювілею видатних долинян - кардинала Мирослава Івана (Любачівського) та доктора Омеляна Антоновича.

Читайте також:

Блаженніший Святослав про Синод єпископів УГКЦ 2014 року

Теперішні мужність та патріотизм - це фундамент нашого майбутнього, що закладається зараз, – розповідь капелана із зони АТО

"Ми переживаємо ефект подвійної дійсності", - військовий капелан із зони АТО

“Вибір проходить через кожного з нас…” Владика Борис Ґудзяк, єпископ УГКЦ, президент Українського католицького університету, – про зміни в країні, виклики, нову владу і реформу вищої освіти.

“Єднаймося в дусі та ділі, щоб запобігти злу, яке поширюється на Європу та цілий світ”, – владика Борис Ґудзяк. У листі-співчуття, з яким президент УКУ, єпископ єпархії  св. Володимира Великого у Парижі Борис Ґудзяк звернувся до сімей загиблих у малазійському Боїнгу 777 йдеться про те, що терористи замахнулися на Богом дану гідність жертв, бо окрім  того, що обірвали їхні життя ще й знущалися над тілами  після смерті.

Високопреподобний отець Йосафат Мощич: "Не треба боятися служити своїй Батьківщині". Продовжуючи серію інтерв’ю з владиками-номінантами, Департамент інформації УГКЦ подає розмову з цим священнослужителем.

Любомир Гузар: це російсько-українська війна, яку готували 10 років. Колишній глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Любомир (Гузар) розповів Фокусу про імперську гру Путіна, політичну роль Церкви і про те, коли українці Донбасу стануть вільними.

ОФІЦІЙНО: священик Михайло Палій отримав диспензу від усіх обов’язків, пов’язаних зі Святою Тайною Священства

Владика Йосиф (Мілян) розповів про потреби в душпастирях УГКЦ на місійних теренах і здобутки Церкви в цьому напрямку. Голова Пасторально-міграційного відділу владика Йосиф (Мілян) поспілкувався з учасниками духовно-формаційного семінару ПМВ для підвищення кваліфікації місіонерів-отців, монахів і монахинь із-за кордону, які опікуються вірними в країнах, де немає церковних структур УГКЦ, і розповів про потреби в душпастирях УГКЦ на місійних теренах.

Блаженніший Любомир поспілкувався з учасниками духовно-формаційного семінару ПМВ