Тижневий огляд: Папа і Апостольський Престіл (04.08 – 10.08)
  • Втр, 12/08/2014 - 17:50

Вівторок. Минулого тижня відбулось паломництво німецьких міністрантів до Риму. Кульмінаційною подією прощі стала зустріч зі Святішим Отцем, яка відбулася у вівторок, 5 серпня. Кожен покликаний ділитися вірою, але щоб розповідати іншим про Ісуса, потрібно самому Його пізнати і любити. На це звернув увагу Папа Франциск, промовляючи до міністрантів з німецьких дієцезій.

Середа. У середу, 6 серпня, відбулась загальна аудієнція, під час якої Святіший Отець говорив про характеристики новозавітного «Божого люду». «Як Мойсей уклав завіт з Богом силою закону, отриманого на горі Синай, так само й Ісус на пагорбі на березі Галилейського озера, вручає Своїм учням та народові нове навчання, яке розпочинається блаженствами», – вів далі Святіший Отець, додавши: «Блаженства – це шлях, який вказує Господь Бог, як відповідь на вроджене прагнення щастя людиною, і вони вдосконалюють заповіді Старого Завіту». Повний текст проповіді Понтифіка можете прочитати тут.

Закінчуючи загальну аудієнцію з прочанами, Папа Франциск висловив молитовну близькість постраждалим від землетрусу в Китаї.

Моліться за мир в Європі і не бійтеся захищати християнські цінності: з таким закликом Папа Франциск звернувся до скаутів Європи у своєму посланні з нагоди їхньої четвертої Міжнародної зустрічі. Цей зліт проходив у Нормандії з 1 по 10 серпня, і на ньому зібралися 12 тисяч дітей із 20 країн.

Папа Франциск привітав учасників I Латиноамериканського Конгресу Душпастирів Сімей, який проходив у Панамі 4-9 серпня 2014 р. Форум організований Радою Єпископських Конференцій країн Латинської Америки на тему «Сім'я і соціальний розвиток для повного життя і місіонерської єдності».

«Хочу попросити про молитву за жителів України, за  всю країну, щоб вдалося знайти спосіб, щоб  Україна все пережила і не впала в хронічну дестабілізацію, – сказав  Архиєпископ Ґалліксон в інтерв’ю Радіо Ватикану. – Боюся, що якщо дестабілізація буде утримуватися, Католицька Церква зникне з України. Тому що, як батьки зможуть очікувати, що їхні діти залишаться на батьківщині, якщо вони тут не матимуть перспектив на майбутнє. Вже зараз Католицька Церква становить меншість. Найбільше перебуває під загрозою зникнення Греко-Католицька Церква, і це пов'язано з переслідуванням з боку Росії та тих, хто ніколи не приймали існування цієї чудової Церкви, яка є нашим великим багатством і гордістю. Тому я прошу вас молитися, щоб Бог у Своїй милості просвітив українців, щоб дав їм мир і свободу.»

Четвер. Зустрічаючись у четвер, 7 серпня, з журналістами, о. Федеріко Ломбарді, ТІ, Директор Ватиканського прес-центру, в окремій заяві від імені Святішого Отця зазначив, що Папа з тривогою слідкує за драматичними повідомленнями, що надходять з півночі Іраку та закликає Вселенську Церкву до молитви за мир.

П’ятниця. 8 серпня Святіший Отець Франциск виступив в прямому ефірі парафіяльної радіостанції з невеликого аргентинського містечка Кампо Гала через телефонне включення із Ватикану. Говорячи про своє бачення Церкви, Понтифік наголосив на важливості постійного прагнення вперед.

Неділя. Під час бурі Церкву рятують не якості і сміливість людей, але віра, яка дозволяє крокувати в темряві, посеред труднощів, зазначив Папа Франциск перед молитвою «Ангел Господній» на площі св. Петра 10 серпня. Понтифік порівняв Церкву з човном, у якому плили апостоли під час бурі. «Це – прекрасний образ Церкви: човен, який повинен проплисти через бурю, і іноді здається, що він стоїть на порозі краху. Те, що його рятує – це не якості і сміливість людей, але віра, яка дозволяє крокувати в темряві, посеред труднощів. Віра дає нам впевненість у завжди близькій присутності Ісуса, Його руки, яка простягається, щоб витягнути нас з небезпеки. Всі ми перебуваємо в цьому човні, і в ньому відчуваємо себе в безпеці, незважаючи на наші недоліки і слабкості», - пояснив Папа Франциск.

 

Радимо ознайомитись:

Папа Павло VI – вірний слуга Христа і Церкви

У Ватикані представлено подорож Папи до Кореї