Тижневий огляд: Папа і Апостольський Престіл (14.07 – 20.07)
  • Срд, 23/07/2014 - 19:15

«Вже зі своєї природи Церква є місійною: вона існує для того, щоб кожен чоловік і кожна жінка мали змогу зустріти Ісуса», – про це пригадав Папа Франциск у повідомленні, яке у четвер, 17 липня 2014 р., було розповсюджене через його обліковий запис в соціальній мережі Твіттер.

 

"Тероризм - це безумство. Тероризм тільки вбиває, нічого не будує; він руйнує ", - сказав папа Франциск 18 липня 2014р  у своєму відеозверненні з приводу двадцятої річниці нападу на штаб-квартиру Асоціації ізраїльсько-аргентинського співробітництва (AMIA), який відбувся в Буенос-Айресі 18 липня 1994р. Папа підкреслив, що "Буенос-Айрес є містом, яке повинно плакати, оскільки досі не плакало достатньо", тому що людина дуже схильна забувати про деякі важливі речі і не робити з них висновки.

 

«Бог любить того, хто ділиться з радістю. Навчімося ділитися з великодушністю, без прив’язаності до матеріальних дібр», – з таким закликом у суботу, 19 липня 2014 р., Папа Франциск звернувся до вірних через свій обліковий запис у соціальній мережі Твіттер.

 

Євангельська терпеливість не є проявом байдужості до зла, але свідченням надії на кінцеву перемогу добра. На це, коментуючи євангельську притчу про пшеницю та кукіль, звернув увагу Папа Франциск у своєму повчанні, яке він виголосив перед проказуванням молитви «Ангел Господній» у неділю, 20 липня 2014 р., промовляючи з вікна робочого кабінету до десятків тисяч паломників, які заповнили площу Святого Петра у Ватикані. «У дійсності, наприкінці зло буде усунене та знищене: коли прийде час жнив, тобто, суду, женці, за наказом господаря окремо, зберуть кукіль, щоб його спалити. У той день кінцевих жнив суддею буде Ісус, Який посіяв добре зерно у світі, Який Сам став “пшеничним зерном”, помер і воскрес», – підсумував Папа, зазначаючи, що наприкінці часів всі ми будемо суджені тією самою міркою: милосердя, яке ми проявили до ближніх, буде застосоване до нас. Після проказування Богородичної молитви, Папа Франциск звернувся із закликом молитись за іракських християн та за мир на Близькому Сході і в Україні

 

Звернення Понтифіка до учасників Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) в Давосі.

 

Президент Мексики Енріке Пенья Ньєто запросив Папу Франциска відвідати Мексику.

 

Папа попросив президента Палестини Махмуда Аббаса і президента Ізраїлю Шимона Переса продовжувати молитись за мир, а також закликав до більшої підтримки «від зацікавлених сторін і політичних діячів» для досягнення угоди про припинення вогню.

 

Папа Франциск молиться за численні жертви катастрофи літака «Malaysian Airlines» у східному регіоні України та за їхні родини.

 

Папа не критикує капіталізм, але говорить про ринок і його антропологічний сенс. На це звернув увагу голова Папської ради Пітер Тарксон "Iustitia et Pax" в інтерв'ю римському католицькому агентству "Zenit".