Тижневий огляд: Папа і Апостольський Престіл (14.08– 20.08)
  • Втр, 22/08/2017 - 12:44

«Необхідно дедалі великодушніше заанґажування у справу розвитку культури гостинності й солідарності, підтримуючи, таким чином, мир і братерство між народами», – пригадав Папа Франциск у посланні учасникам міжнародної зустрічі «Середземномор’я: порт братерства», яку організувала південноіталійська дієцезія Удженто-Санта-Марія-ді-Леука за підтримки різних інституцій та асоціацій, зібравши 250 юнаків і дівчат з 30 країн.

Колишній глава Європейської Ради висловив критику Папі Франциску, зазначаючи, що він не повинен висловлюватись щодо того, чи може бельгійське релігійне згромадження дозволяти евтаназію у своїх лікарнях.

«Нехай же Марія допоможе нам стати святими й одного дня зустрітись з Нею в Раю», – мовив Папи Франциск 15 серпня перед молитвою «Ангел Господній», проказаною разом з тисячами прочан з нагоди урочистості Внебовзяття Пресвятої Діви Марії.

Завдяки акції «Папа для України» за останній рік вдалося здійснити близько 80 великих і малих проектів. Як повідомляє Радіо Ватикану, 3 квітня 2016 року Папа закликав усі католицькі парафії Європи провести збір пожертвувань для жителів України, які страждають від наслідків військового конфлікту на сході країни, зокрема, для біженців і внутрішніх переселенців. Через три тижні такий збір був проведений у всіх церквах європейського континенту, включивши в себе також значне пожертвування особисто від Папи Франциска.

Папа Франциск з глибокою стурбованістю слідкує за тим, що цими днями відбувається у Сьєрра-Леоне, країні на заході Африки, яка потерпає від повеней та оповзнів, які вже спричинилися до кількох сотень жертв. Ще більше людей вважаються пропалими безвісті. У телеграмі-співчуття Папа висловлює своє глибоку співчуття з огляду на «руйнівні наслідки» стихійного лиха в передмісті Фрітауна, та «в цей непростий період запевняє свою близькість тим, хто втратив своїх найдорожчих».

У четвер у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив кардинала Джованні Баттісту Ре, вислуженого Префекта Конгрегації в справах єпископів та вислуженого Президента Папської Комісії з питань Латинської Америки, своїм Спеціальним Посланцем для участі в святкуваннях з нагоди 300-річчя віднайдення чудотворної статуї Пресвятої Богородиці в Апаресіді.

Католицькі лідери висловлюють свої молитви за жертв терористичного нападу, під час якого вантажівка врізалась у натовп людей в Барселоні. «Святійший Отець із великим занепокоєнням дізнався про те, що відбувається в Барселоні», - йдеться у заяві прес-служби Апостольської Столиці. – «Папа молиться за жертв цієї атаки і висловлює свою близькість усьому іспанському народу, а особливо пораненим і сім’ям жертв».

Папа Франциск висловив співчуття жертвам нещасного випадку на португальському острові Мадейра. Папа Франциск, глибоко засмучений численними загиблими та пораненими внаслідок цього нещастя, висловлює щире співчуття родинам загиблих та запевнює духовну близькість пораненим та всім постраждалим.

Усі ми потребуємо зростання у вірі та скріплення нашої довіри до Ісуса, а допомогою в цьому є уважне щоденне слухання Божого слова, участь у Святих Тайнах, особиста молитва та діла милосердя. На це вказав Папа Франциск, коментуючи перед проказуванням молитви «Ангел Господній» у неділю, 20 серпня, євангельську розповідь про чудо, яке Ісус вчинив для жінки-ханаанянки, що була чужинкою для юдеї.

Радимо ознайомитись:

Папа до молоді: Ви – надія Церкви!

Папа хоче почути тебе! Анкета on-line українською мовою.

Апостольський Престіл і легалізація гомосексуальних «подружь»