Тижневий огляд: Папа і Апостольський престіл (28.07 - 03.08)
  • Втр, 05/08/2014 - 00:04

29 липня 2014 р., через свій обліковий запис в соціальній мережі Твіттер Папа Франциск черговий раз закликав належно шанувати домашніх працівників та доглядальниць.  «Із більшою вдячністю цінуймо працю домашніх робітниць та доглядальниць – це дуже цінне служіння», – прочитали користувачі мережі, які підписалися на отримування повідомлень від Папи.

У вівторок, 29 липня 2014 р., Ватиканський прес-центр офіційно оголосив про Апостольський візит Папи Франциска на Шрі-Ланку та Філіпіни. Сам Папа Франциск, повертаючись рік тому з Бразилії, заявив: «До Азії слід поїхати». Святіший Отець виявився людиною слова, призначивши відвідини протягом 5 місяців трьох країн.

У четвер, 31 липня 2014 р., у Ватикані оприлюднили програму одноденного Апостольського візиту Святішого Отця Франциска до столиці Албанії міста Тірани, який відбудеться у неділю, 21 вересня 2014 року. 

31 липня Церква спогадує пам’ять святого Ігнатія Лойоли, засновника Товариства Ісусового, відомого, як Орден Єзуїтів. З цієї нагоди Святіший Отець прийшов на обід до осідку Генеральної Курії єзуїтів, що розташований поблизу Ватикану.

31 липня 2014 р.. «Бажаю кожній сім’ї наново відкрити домашню молитву. Це також допомагає розуміти один одного та прощати», – таке побажання від Папи Франциска отримали користувачі соціальної мережі Твіттер.

У суботу, 2 серпня 2014 р., Папа Франциск помолився Святу Месу разом з групою молодих Єзуїтів, що прибули до Риму для продовження свого формування. Молитовна зустріч відбулася з нагоди літургійного спомину святого П’єра Фавра, соратника засновника Товариства Ісусового, який припадав на 1 серпня.

Папа Франциск, промовляючи до паломників, які опівдні, у неділю, 3 серпня 2014 р., зібралися на площі Святого Петра у Ватикані, щоб проказати Богородичну молитву «Ангел Господній» запропонував для роздумування уривок Євангелії, котрий розповідає про чудо помноження хлібів. Святіший Отець зазначив, що ця подія містить в собі три послання. Перше послання – це співчуття, милосердя до натовпу, який іде за Ним. Друге послання – ділитися: «учні думають так, як думає цей світ, що кожен має піклуватися сам про себе. А Ісус думає відповідно до Божої логіки. А згідно неї – ми маємо ділитися, і ділитися з потребуючими», - зазначив папа. Третє послання – чудо хліба, провіщення Євхаристії.

 

Радимо також прочитати:

Папські молитовні намірення на серпень.

У Ватикані вводять нову форму проведення засідань Синоду Єпископів.

Державний Секретаріат Його Святості Папи направив до посольств, акредитованих при Апостольському Престолі, ноту, в якій виражається заклопотаність Понтифіка у зв'язку з ситуацією на Близькому Сході. Про це повідомив Ватиканському радіо секретар з відносин Апостольського Престолу з державами архиєпископ Домінік Мамберті.

Ватиканська Дикастерія: Знак миру під час св. Літургії залишається на колишньому місці.