Тижневий огляд: Папа і Апостольський Престіл (29.12 – 04.01)
  • Пон, 05/01/2015 - 10:03

Вівторок. Речник Ватикану, о.Федеріко Ломбарді провів підсумок понтифікату Папи Франциска за 2014 рік. За минулий рік Святіший Отець відвідав Святу Землю, Південну Корею, Албанію, Страсбург і Туреччину. Провів канонізацію Йоана Павла ІІ і Йоана ХХІІІ, а також беатифікацію Павла VI. Також Понтфіком було скликано Синод Єпископів про сім’ю і ініційовано реформу Римської Курії.

Середа. Медіа подають інформацію про Папу Франциска вибірково, — звертає увагу теолог і публіцист Джордж Вайґель на шпальтах американського двотижневика «National Catholic Register». На його думку, ЗМІ представляють Папу як радикала, який хоче викинути на смітник історії ті виміри католицизму, які відкидає головна течія західної культури.

Четвер. Першого січня Папа Франциск зустрівся і вірними для спільного проказування молитви «Ангел Господній». У своїй проповіді перед молитвою Понтифік закликав погляд звернути на Марію, яка обдарувала Ісуса своєю любов’ю і своїм людським тілом. Також Папа заохотив кожного католика пригадати день свого Хрещення і подякувати Богові за цю велику Тайну. Святіший Отець зазначив, що у Таїнстві Хрещення ми отримуємо відкуплення і визволення.

П’ятниця. Папа Франциск надіслав бразильському народові відеозвернення, в якому привітав з Новим Роком та 450-річчям заснування міста Ріо-де-Жанейро.

Субота. Святий Престіл вважає, що ні США, ні Росія досі не зробили «жодних конкретних кроків» для захисту переслідуваних християн в Сирії та Іраку. Поки все відбувається на рівні заяв. Постійний представник Святого Престолу при Організації Об'єднаних Націй в Женеві, архиєпископ Сільвано Томазі сказав, що торгівля зброєю і боротьба за вплив є великою перешкодою в побудові миру. Він зазначив, що, хоча в останні місяці була проведена велика гуманітарна робота, однак, участь світу у вирішенні конфліктів на Близькому Сході та в Африці є недостатньою

Неділя. Промовляючи після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 4 січня, Папа Франциск оголосив імена майбутніх кардиналів, які будуть введені у сан під час Консисторії 14 лютого.

Радимо ознайомитись:

Запрошуємо у своїх молитвах приєднатись до папських молитовних намірень на січень

Апостольський лист Святішого Отця Франциска до усіх богопосвячених осіб з нагоди Року богопосвяченого життя

Підсумок послання Святішого Отця з нагоди Всесвітнього дня хворого

Послання Святішого Отця Франциска на Всесвітній день миру