Тижневий огляд: переслідування християн (03.03 – 10.03)
  • Втр, 11/03/2014 - 19:39

4 березня повідомляється, що в Італії вбили 69-річного священика. Тіло, що лежало в калюжі крові перед церквою в Кассано-алло Джоніо, знайшла парафіянка, котра йшла вранці на роботу. Карабінери, що прибули на місце події,  ідентифікували металевий стрижень, який, імовірно, був знаряддям убивства. Попередні висновки слідства свідчать про те, що за вбивством священика не стоїть організована злочинність.

Відповідно до інформації за 6 березня читаємо, що в штаті Плато, в центральній Нігерії, ісламські фундаменталісти напали на чотири християнські села. Під час нападу холоднокровно вбили дев'ять осіб і спалили 24 будинки. Більшість жертв – це жінки і діти.

За повідомленням низки хорватських, сербських та боснійських ЗМІ на Крим прибули сербські четніки. Ці сербські шовіністи відповідальні за масовий геноцид сербського населення Хорватії та Боснії і Герцеговини. Присутність четніків в Криму викликає серйозне занепокоєння долею католицького населення Криму та кримсько-татарського народу.

7 березня з’явилося два повідомлення, зокрема про те, що менше ніж за три місяці, 30 травня, прем'єр-міністр Туреччини Ердоган, має передати Собор святої Софії мусульманам. Проти планів перетворення цього древнього храму на мечеть рішуче виступив Патріарх Константинопольський Варфоломій І. Якщо Собор святої Софії має знову стати місцем поклоніння, то це має бути християнський культ. Його побудували, щоб свідчити про християнську віру.

Представник Святого Престолу о. Федеріко Ломбарді відповів на звинувачення у бік Папи в тому, що Понтифік нібито зайняв оборонну позицію щодо зловживань у Церкві. Відповідаючи на звинувачення журналістки, о. Ломбарді зазначив, що всі відповіді на запитання в інтерв'ю були дуже короткими, тому не було можливості повно висловитися щодо цієї проблематики. Він вважає, що більш правильним буде взяти до уваги те, що було сказано, а не те, що не прозвучало.