Тижневий огляд: Переслідування християн (03.10.16 - 09.10.16)
  • Пон, 10/10/2016 - 20:05

3 жовтня повідомляється, що вперше, з моменту вбивства о. Амела 26 липня цього року, відкрилися двері парафіяльної церкви в Сент-Етьєн-дю-Рувері. Першу св. Месу після вбивства о. Амела у цій церкві відправив Архиєпископ Руану монс. Домінік Лебрен. На цій Месі монс. Лебрен оголосив про початок беатифікаційного процесу о. Жака Амела. Перед Месою Архиєпископ здійснив обряд очищення церкви, яка була осквернена актом вбивства священика. 

Після публікації щотижневим виданням Архиєпархії Мехіко-Сіті «Desde la fe» інтерв’ю з колишнім гомосексуалістом Річардом Коеном, ЛГБТ організація COPRED звинуватила Архиєпархію у поширені гомофобії й пригрозила судовими позовами. У своєму інтерв’ю Коен розповідає архипархіяльному виданню про свою історію, як йому вдалося подолати власну гомосексуальну орієнтацію, змінивши її на природню гетеросексуальність.

Католицький священик, викрадений 26 вересня в Нігерії кочівниками з народу фулані, вийшов на свободу. Викрадачі вимагали за звільнення заручника 25 млн. найр ($ 80000), однак, як заявили в єпархії міста Аука, ніякого викупу при цьому сплачено не було.

Пам’ятник князю Володимиру у Києві знову постраждав від рук вандалів. На постаменті білою фарбою намалювали свастику і літери «ПТН ПНХ». Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «Хуліганство», зловмисників шукають, їм загрожує до п’яти років в’язниці.

Відповідно до інформації за 4 жовтня читаємо, що насильство і смерть відбуваються не тільки в східній частині Алеппо, але й у західній, яку контролюють війська Башара Асада. Так вірменський християнський квартал Алеппо, який знаходиться у західній частині міста, потрапив під удари ракет ісламістського угруповання Аль-Нусра.

Італійська поліція заарештувала 39-річного мігранта з Ґани, який в Римі у кількох історичних церквах 30 вересня та 1 жовтня цього року знищив кілька фігур.

Єпископ Провіденсу монс. Томас Тобін став на захист священика своєї єпархії о. Франческа Франчезе, який видалив від музичного служіння у ввіреній йому парафії чоловіка, який увійшов у гомосексуальний союз. Майже одразу о. Франчезе опинився під важкою інформаційною артилерією ЗМІ, які почали нападати на відважного пароха, часто стверджуючи, що його жорстокість протирічить бажанням Папи Франциска.

6 жовтня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що верховний суддя штату Алабама Рой Мур звільнений з посади за невизнання рішення Верховного суду США про легалізацію одностатевих «шлюбів». Мур наказав чиновникам в Алабамі не видавати свідоцтв про шлюб одностатевим парам, незважаючи на минулорічну історичну постанову, що дозволяє одностатеві союзи на території всіх штатів. Спеціальна суддівська комісія постановила, що 69-річний суддя порушив етику, і відсторонила Мура з його посади до закінчення терміну в січні 2019 року.

На лимонній плантації в Сан-Хуан-де-Лос-Платанос, в мексиканському штаті Мічоакан знайдено тіла чотирьох молодих катехитів. Їхні знайдені тіла вказують на тортури, яким їх було піддано перед смертю. Підозрюється, що за вбивством стоїть місцевий наркокартель, оскільки один із замордованих катехитів – колишній член групи, яка боролась проти засилля наркокартелів.

Сьогодні у світі існує багато різних впливових особистостей і груп, які хочуть знищити християнство, а особливо Католицьку Церкву. Хто ж ці вороги католицтва? Для початку це ті, які пропагують блуд, аборт, содомію й одностатеві «шлюби». По-друге, це ті люди, яких величають лібералами і прогресистами. Їхня ціль – повне знищення старого християнства, а католицтво в цьому випадку найбільш старе.

Згідно з інформацією за 7 жовтня читаємо, що в аргентинському місті Сан-Міґель-де-Тукуман знайдено мертвим пароха, який у своїх проповідях гостро критикував наркоторговців. Тіло о. Хуана Геральда Віроче, зі слідами насильства, знайдено повішеним у парафіяльному будинку. Поліція вважає, що отця без сумніву вбили й заперечує усяку можливість самогубства.

Християнська правозахисна організація Christian Solidarity Worldwide закликала віруючих об'єднатися в 24-годинній молитві 12 жовтня за засуджену до смерті пакистанську християнку Асію Бібі. Всі бажаючі взяти участь в молитві можуть зареєструватися та вибрати час, в який вони будуть молитися 12 жовтня.

8 жовтня повідомляється, що в результаті бомбардувань московитською військовою авіацією жилих кварталів Алеппо, загинули десятки мирних жителів, в тому числі й діти. Перед цим Держсекретар США Джон Керрі закликав розслідувати дії РФ в Сирії та дії режиму Башара Асада, як військові злочини.

Керівництво шкільного округу Henry County School District (штату Джорджія, США) видало вказівку початковій школі East Lake видалити всю християнську символіку з усіх приміщень школи. Наказ також забороняє включати релігійні та біблійні посилання в електронні підписи, записки батькам і в будь-які інші повідомлення, що відправляються від імені школи. У розпорядженні також особливо було підкреслено, що проведення всіх свят в школі повинно відповідати вимогам даного розпорядження керівництва шкільного округу.

Відповідно до інформації за 9 жовтня читаємо, що президент Спостережної комісії з питань нетерпимості і дискримінації християн Мартін Куґлер, презентуючи перед європейськими католицькими єпископами, зібраними в Монте Карло (Монако), Доповідь за 2015 рік, зазначив, що очевидним є зріст нетерпимості й дискримінації стосовно християн в Європі, особливо у Франції, Великій Британії, Нідерландах і скандинавських країнах. Прикладом культурної дискримінації названо минулотижневі демонстрації, що відбулися в Угорщині, проти планованої заборони абортів в Польщі. Прикладом законодавчої дискримінації названо закриття 10 католицьких агенств у Великій Британії, які займались усиновлення дітей, оскільки вони відмовлялися давати дітей на усиновлення одностатевим парам.

Сотні католиків зібралися перед Капітолієм у Вашингтоні, щоб розпочати Національну 54-денну кампанію молитви Вервиці за життя, шлюб і свободу віросповідання у США. Разом вони молилися всі таїнства Вервиці.