Тижневий огляд: переслідування християн (06.02 – 19.02)
  • Втр, 21/02/2017 - 13:58

6 лютого повідомляється, що Асоціація протестантських церков Туреччини повідомляє про зростання мови ненависті і погроз християнам країни. У звіті за 2016 рік йдеться також і про фізичні напади на християн та їх церкви.

В центральноафриканському місті Бокаранґа скоєно розбійний напад на місію оо. Капуцинів. За напад несуть відповідальність бойовики угруповання «3R». Нападники розбили двері капуцинської місії, забрали комп’ютер та усі гроші, які знаходились в будинку місії.

Відповідно до інформації за  9 лютого читаємо, що в місті Кутіала на півдні Малі викрали колумбійську монахиню із Згромадження сестер-францисканок Непорочного Зачаття Марії. Група озброєних чоловіків увірвалась на парафію в Каранґассо, вони викрали монахиню і втекли на парафіяльному автомобілі.

12 лютого з’явилося повідомлення про те, що у Франції у 2016 р. в порівняні з 2008 р. кількість нападів на християн, з причини ненависті до християнства, зросла на 245 %. При цьому 14 % нападів на християн вчинені прихильниками сатаністичних груп. Французька влада визнає, що останнім часом у країні спостерігається різке зростання антисемітизму та християнофобії.

Згідно з інформацією за 14 січня читаємо, що в туніському місті Сфакс вандали напали на християнське кладовище. Невідомі зруйнували статую Діви Марії, відламали хрести на могилах і осквернили могили. Вздовж стіни цвинтаря зловмисники залишили напис «La ilaha illa Allah» (немає бога, окрім Аллаха).

16 лютого повідомляється, що Джонатон Ван Марен, pro-life спікер, котрий виступає у Північній Америці на тему абортів і стратегій на захист життя, опублікував коротку доповідь про переслідування християн у США. Зокрема він описав випадки, коли християн звільняли з роботи за їх віру, відмовляли у роботі, бо вони противилися одностатевим шлюбам, чи нападали на їх бізнес, чи штрафували, чи закривали.

Відповідно до інформації за  17 лютого читаємо, що французький парламент ухвалив закон про «перешкоди добровільному перериванню вагітності», який поширюється на інтернет-сайти, зокрема й католицькі, що пропонують жінкам альтернативи аборту. Згідно з законом, який набув чинності, висловлювання в Інтернеті на захист життя загрожують покаранням до двох років в'язниці і штрафом 30 000 євро.

19 лютого з’явилося повідомлення про те, що Верховний суд штату Вашингтон одноголосно ухвалив рішення, що флорист Барронелл Штуцман порушила антидискримінаційне законодавство, відмовившись надавати послуги при організації гей-«весілля», покликаючись на свої християнські переконання. Адвокати Штуцман оголосили, що вони будуть подавати до Верховного суду США, щоб скасувати рішення Верховного суду Вашингтону.