Тижневий огляд: переслідування християн (06.03 – 12.03)
  • Пон, 13/03/2017 - 19:08

6 березня повідомляється, що салезіянська чернеча родина та Церква у Словаччині готуються до чергової беатифікації. Приймаючи під час приватної аудієнції, що відбулася 27 лютого 2017 р., Префекта Конгрегації в справах святих кардинала Анджело Амато, Папа Франциск затвердив декрет цього відомства про визнання мучеництва Слуги Божого отця-салезіянина Тітуса Земана, в’язня комуністичного режиму.

Відповідно до інформації за 7 березня читаємо, що канонічний процес мучеників з індійського штату Орісса набирає обертів. Невдовзі зібрана документація потрапить до Ватикану. Мова йде про християн, які під час погромів 2008 року обрали смерть замість того, щоб зректись Ісуса. Тоді від рук фундаменталістів індуїстів загинуло близько 100 осіб.

9 березня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що угорський міністр зовнішніх справ Петер Сійярто звинуватив країни Заходу в лицемірному ставленні стосовно переслідуваних християн. Міністр Сійярто заявив, що Угорщина рішуче відкидає християнофобію, як одну з найгірших форм дискримінації, і надалі докладатиме зусиль у боротьбі проти християнофобії, переслідування християн у світі та надаватиме переслідуваним християнам допомогу в міру своїх можливостей.

Офіційний сайт Кустодії Святої Землі – самостійного округу Францисканського Чину, який дбає про святині в Святій Землі, повідомив про пожежу в каплиці Вознесіння Господнього на Оливній горі в Єрусалимі. Ізраїльська поліція проводить розслідування інциденту. На її думку, йдеться про вмисний підпал каплиці. Одна людина затримана у якості підозрюваного.

Згідно з інформацією за 10 березня читаємо, що на філіппінському острові Мінданао невідомий чоловік в масці напав на сестру Кетлін Меліа з Ірландії. Внаслідок нападу 70-річна монахиня потребувала хірургічного втручання. Наразі сестра перебуває в лікарні, а розслідування намагається встановити особу нападника.