Тижневий огляд: переслідування християн (06.05 – 12.05.)
  • Пон, 13/05/2013 - 11:26

6 травня повідомляється, що в католицькій церкві в Танзанії підірвали бомбу. Вибух стався на відкритті щойно збудованої церкви у містечку Аруша, на півночі Танзанії. Загинула одна жінка, близько шістдесяти людей отримали поранення, кілька з них перебувають у дуже важкому стані. На відкриття церкви приїхав дипломатичний посланець Ватикану до Танзанії, він не постраждав.

 

Згідно з інформацією за 8 травня читаємо, що отець Анджей Мондри, польський католицький місіонер, який понад 11 років працює в Танзанії, має підстави вважати, що вибух в католицькій церкві міста Аруша організували ісламські фундаменталісти. Вибух відбувся перед недільною Літургією, яку мав відправляти місцевий Архиєпископ Йосафат Луіс Лебулу.

 

Арешти, депортації, конфіскації майна та багатогодинні допити та обіцянки поховати заживо – такими є прояви переслідувань християн в Республіці Судан, які посилились за останні тижні. Деяким християнам давали всього 24 години для того, щоб покинути країну.

 

10 травня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що за 2012 рік в індійському штаті Карнатака зареєстровано 41акт насильства надхристиянами. А вже цього року сім разів їх атакували індуїсти-фундаменталісти. Глава загальноіндійської Ради Християн Саян Джордж попереджає, що ситуація християн значно погіршилась, відколи 2008 року до влади прийшла крайня націоналістична партія Бхаратія Яната.

 

У місті Барранквіла на півночі Колумбії вбили ще одного католицького священика. 48-річний Хосе Антоніо Валле Байона загинув від 18-ти ножовий поранень, його тіло знайшли на стежці на окраїнах міста. Цього року це вже 5-ий вбитий у Колумбії священик

 

Двоє сирійських православних митрополитів міста Алеппо, яких викрали 22 квітня, живі. Глава Сирійської Національної Коаліції для опозиційних і революційних сил, члени якої противляться режимові Башара аль-Асада, Джурдж Сабра заявив, що Григоріос Ібрагім та Булос Язігі перебувають у селі Бшагтін, 20 км на північний захід від Алеппо.

 

Німецькі єпископи і політики протестували проти вимог турецького парламентарія Махмута Танала забрати хрест із залу суду в Мюнхені. Там триває процес проти терористичної організації Націонал-Соціалістичне Підземелля (NSU). Маленький дерев'яний хрест висів над входом у зал Вищого державного суду в Мюнхені.