Тижневий огляд: переслідування християн (07.12 – 13.12.)
  • Пон, 14/12/2015 - 23:16

7 грудня повідомляється, що у Пакистані звинувачено чергового вчителя-християнина у проповідувані мусульманам християнства. Мусульманин Мухаммад Шаріф подав у Департамент освіти скаргу на вчительку-християнку Марію Джавайд, яка працює у дівчачій школі в районі Пакпаттан в провінції Пенджаб, що вона начебто проповідувала своїм учням християнство. Ситуація Марії Джавайд є доволі складною, хоча й звинувачення на її адресу є повністю безпідставними.

Церква в Австралії «більше не сприймається в суспільстві як поважна інституція, а багато людей вважають її перешкодою для досягнення процвітання», – сказав Архиєпископ Юліан Портеус із єпархії Хобарт на зустрічі, організованій Християнським Лобі Австралії. За його словами, вороже налаштована до Церкви влада щоразу з більшою сміливістю запроваджує законодавство, несумісне з християнською мораллю.

У Києві відбувся протест маргінальної промосковської Слов’янської партії, Союзу православних братств та Православного братства ім. Олександра Невського проти можливого візиту Святішого Отця Франциска в Україну на запрошення Президента України П. Порошенка. За словами організаторів дійства, вони розглядають цей візит, як прояв духовної агресії Католицької Церкви.

9 грудня з’явилося повідомлення про те, що представник Московського патріархату, заступник голови Синодального відділу ігумен Серапіон на зустрічі в Держдумі РФ запропонував розширити дискримінаційне поняття законодавства РФ «іноземний агент» на релігійні організації.

Відповідно до інформації за 10 грудня читаємо, що халдейський католицький єпископ Детройту Френк Калабат, виступаючи перед комісією американського Конгресу, звинуватив Адміністрацію президента Барака Обами у потуранні геноциду християн на Близькому Сході. 

Група джихадистів, які є афілійованими до Ісламської держави,  відпустили на свободу 25 ассирійських християн, які були ними захоплені ще 23 лютого цього року, коли джихадисти захопили долину річки Хабур в сирійські провінції Хассаке, де проживала компактна ассирійська християнська меншина. Групу складають чоловіки, кілька хлопчиків та діти молодші від 10 років життя.

Кілька християнських церков Йуганабаду, що поблизу Лахору, столиці пакистанської провінції Пенджаб, отримали погрози терористичними актами на Різдво. Це спонукало пакистанських християн звернутися до влади Пакистану з проханням про додаткові заходи безпеки на Різдво. Проте, як зазначають лідери християнських спільнот Йуганабаду, основаною їхньою зброєю захисту була і залишається молитва.

 Католицькі єпископи України, захищаючи гідність людської особи як такої, застерігають українське суспільство перед небезпекою нового ідеологічного поневолення нашого народу. Вони викривають перші спроби впровадження гендерної ідеології, термінологія якої імплементується в українське законодавство. Єпископи закликають представників державної влади особливо турбуватися про родину, вести активну просімейну політику та молитися за майбутнє сім'ї в Україні. 

Постійна рада Конференції католицьких єпископів Франції виступила із заявою з нагоди 110-річниці відділення Церкви і держави у Франції. Французькі єпископи відзначають, що останнім часом у Франції намітилась тенденція коли держава сприймає свою світськість, як вигнання релігії з прилюдного простору. Єпископи переконані, що «приватизація» релігії не дасть французькому суспільству нічого доброго, а навпаки маргіналізація релігії призводить до появи фундаменталістських течій та поглядів.

Англіканська церква звинуватила кінотеатри у подвійних стандартах, оскільки вони перед показом фільмів демонстрували 7-и хвилині анімації про індуїзм, у той же ж час відмовляючись демострувати рекламні ролики про молитву «Отче наш».

У галопі подій, яких надзвичайно багато, знову потрапила в увагу тема тих, які борються за дерева у «сквері» св. Юра у Львові. Ці люди дальше видумують різноманітні казуси для того, щоб площа перед собором св. Юра не була упорядкованою. Однак справа не у деревах. Справа у особі праведного і великого Мойсея Українського Народу митрополита Андрея Шептицького! Саме його особа до сих пір заважає багатьом, так само, як особа Степана Бандери.

Іспанський художник-перформансист, Абель Азкона, викрав із католицьких церков 242 освячені гостії і використав їх для написання слова «педерастія» під час свого останнього шоу, яке відбулось 25 листопада. Як Азкона сам зізнався, гостії були викрадені під час Літургій, де він начебто приймав Євхаристію. На заклик Архиєпископа Франциска Переса більше 4000 вірних взяли участь у покутних Літургіях в містах Памплона і Туделя. Під час святих Мес люди просили прощення за це богохульство. 

11 грудня з’явилося повідомлення про те, що вашингтонський кардинал Дональд Вюрл приєднав свій голос до голосів халдейсько-католицьких єпископів та закликав американського держсекретаря Джона Керрі визнати вбивства Ісламською державо християн геноцидом.

Згідно з інформацією за 12 грудня читаємо, що проти Тайсона Фюрі, переможця Володимира Кличка, манчестерська поліція розпочала провадження за звинуваченням у поширені ненависті до гомосексуалістів. Причиною такого провадження названо висловлювання Фюрі в передачі ВВС: «Гомосексуалізм, аборти і педофілія – ці три речі мусять здійснитися перед кінцем світу. Про це говорить Біблія». Це є відоме переконання ірландського боксера, яке він неодноразово задекларував прилюдно.

Терористи з угруповання «Ісламська держава» влаштували серію вибухів в християнському місті Телль-Тамер на північному сході Сирії. В результаті цих вилазок є убиті і поранені серед мирних жителів і бійців сил самооборони, які складаються в цьому регіоні з курдів і ассирийців. Підірваний також замінований автомобіль біля польового госпіталю на вулиці Тішрін.

«Тільки милосердя може врятувати Сирію», - пише у своєму пастирському посланні з нагоди відкриття Святого року апостольський вікарій Алеппо монс. Жорж Абу Хазен OFM. Пастир сирійських католиків латинського обряду підкреслює, що триваюча війна вже забрала сотні тисяч життів і перетворила мільйони людей в біженців. Єпископ-францисканець нагадує, що всі сирійці «прагнуть до припинення бойових дій та відродження своєї батьківщини, а це неможливо здійснити без милосердя».

13 грудня повідомляється, що начальник Головного управління Національної поліції В’ячеслав Аброськін на своїй сторінці в Фейсбук написав, що напередодні свят на Донеччині поліція не виключає підготовки диверсій та прогнозує зростання пасажиропотоку і вантажоперевезень через блок-пости.

Благодійний католицький фонд «Церква в потребі» профінансував побудову каплиці для іракських християн у Багдаді. Аргентинський місіонер в Іраку, о. Луїс Монтес каже, що для іракських християн ця невелика церковця – величезна радість. Каплиця розміщена у таборі біженців-християн, який носить ім’я Пречистої Діви Марії. 

Сенат Ірландії скасував 37 пункт «Закону про рівність», який забезпечував право релігійним інституціям не приймати на роботу людей та звільняти їх з причини невідповідності, оскільки їхні переконання та діяльність противляться вченню цих релігійних організацій.  Якщо ірландський президент, не дивлячись на протести релігійних організацій усе ж таки підпише цю законодавчу поправку, на думку фахівців, це спричинить закриття багатьох релігійних інституцій, зокрема шкіл. Оскільки така поправка дозволить вчителям-гомосексуалістам нав’язувати учням свої антикатолицькі переконання.

У Колорадо Спрінґс (США), на території однієї з клінік Planned Parenhood відбулась стрілянина. У результаті троє осіб загинуло, а ще дев’ять було поранено. Ніхто із працівників Planned Parenhood не постраждав. Нападником виявився 57-річний Роберт Л’юїс Дір, який у суді назвав себе «Захисником дітей». Проте, факти з його життя та свідчення сусідів вказують на те, що він мав певні розлади психіки. Все ж, Planned Parenhood та ЗМІ поспішили ствердити, що Дір діяв на замовлення їхніх противників – активістів руху pro-life.

Католицькі парафії у Лас-Вегасі стали мішенями атак протестантських екстремістів. Останніми днями зафіксовано, принаймні, три випадки ексцесів в часі Мес в католицьких парафіях міста. Архиєпархія Лас-Вегасу звернулась з проханням в поліцію, щоб захистити вірних від знущань.