Тижневий огляд: переслідування християн (10.02–16.02)
  • Пон, 17/02/2014 - 00:00

12 лютого повідомляється, що у Кенії вбили протестантського пастора, який займався місіонерською діяльністю недалеко від мечеті. Ймовірно, вбивство скоїли ісламські екстремісти.  Перед цим пастор повідомляв поліцію про погрози, що надходили на його адресу.

Близько десяти жінок-пасторів і служительок Церкви зґвалтували і вбили минулого місяця, коли вони шукали притулку в церкві в південно-суданському місті Бор. За інформацією «Christian Today», християнки, деякі з яких були похилого віку, втікали від повстанців, намагаючись сховатися в єпископальній церкві св. Андрія. Бойовики зґвалтували декількох з них, перш ніж розстріляти.

Уже майже два тижні десяток людей намагається розмитнити гуманітарну допомогу для потребуючих українців, яку пожертвували поляки, проте поки що безуспішно. Щоб допомога потрапила до рук своїх адресатів, вона має пройти погодження восьми міністерств. Наразі вантаж завис в Міністерстві доходів і зборів. За словами о. Стефана, який безпосередньо опікується гуманітарною допомогою,  вони не можуть зв’язатися з відповідальним за розмитнення цього Міністерства, тому що ніхто їм не може сказати і ніде це не зазначено, який саме відділ цим займається.

Відповідно до інформації за 13 лютого читаємо, що у столиці Центрально-Африканської Республіки, Бангі, в результаті безперервної з січня боротьби між ісламістами «Селека» і християнськими ополченцями продовжує гинути цивільне населення. Портал «Worthy Christian News» повідомляє про вбивство пастора «Союзу баптистських церков» Конгбо і його сина.

В грудні в індонезійській провінції Західна Ява чиновники закрили та опечатали чотири протестантські церкви. На сьогоднішній день вони залишаються закритими. Закриття церков відбулося після протесту 150 мусульман, які звинуватили християн у прозелітизмі серед прихильників ісламу.

14 лютого з’явилося повідомлення про те, що ліванський єпископ в інтерв'ю «Catholic News Agency» (CAN) розповів про труднощі, які виникають, коли мусульмани переходять у християнство. Єпископ Католицької Церкви, чиє ім'я, місце служіння, а також обрядову традицію агентство зберегло в таємниці, сказав, що мусульмани, які стають християнами, майже завжди змушені жити за кордоном, «тому що неможливо бути наверненим і залишатися тут». Інші ж, які нездатні покинути країну, переїжджають у християнські анклави заради власної безпеки.