Тижневий огляд: переслідування християн (11.09-17.09)
  • Пон, 18/09/2017 - 22:23

Згідно з інформацією за 12 вересня читаємо, що отець Том Ужунналіл, якого викрали 4 березня 2016 року в Адені (Ємен), на свободі. Властям Оману вдалося звільнити о. Тома. Викрадення сталося під час нападу озброєних терористів на Дім опіки для самотніх і хворих. Тоді було вбито 4 монахині і 12 інших осіб.

13 вересня повідомляється, що Китай ввів нові жорсткі обмеження на релігійні збори, онлайн-обговорення релігійних питань і фінансування релігійних груп заради «боротьби з екстремізмом» і заборонив богослужіння «в місцях, які не пройшли державну реєстрацію».

Відповідно до інформації за 16 вересня читаємо, що відомий американський консерватор, ортодоксальний єврей Бен Шапіро, який виступає з pro-life позицій, попри насильницькі протести «Антіфи» усе ж таки виступив у Каліфорнійському Університеті в Берклі. Шапіро у своєму виступі звернув увагу на те, що ліваки відмовляються від дискусії, а вдаються до насильницьких дій по цілій Америці. На його думку це і є фашизм, проти якого, начебто, ліві боряться.

17 вересня з’явилося повідомлення про те, що українська громада Лісабону передала сьогодні ветеранам Батальону національного захисту "Кривбас": Денису Золотарьову та Андрію Єрьоменко спеціалізований мінібус, який свого часу Спілці Українців у Португалії надала португальська похоронна фірма "Servilusa".