Тижневий огляд: переслідування християн (12.06-18.06)
  • Пон, 19/06/2017 - 22:26

13 червня повідомляється, що відповідно до найновіших даних Центру досліджень «Pew» в США, жодна релігія не зазнає стільки репресій як християнство. Християн особливо переслідують в країнах Близького і Середнього Сходу та в Африці.

Відповідно до інформації за 14 червня читаємо, що від початку цього року на Шрі-Ланці зафіксовано щонайменше 20 випадків насильства щодо християн, які там є віросповідною меншиною. Крім цього, відзначається також агресивна поведінка щодо мусульман та інших релігійних меншин. На сполох б’ють деякі з протестантських організацій, що діють у Шрі-Ланці, займаючись захистом прав людини.

Впродовж останніх п’яти років у Мексиці було вбито 17 католицьких священиків. Ще двоє – пропали безвісти, а ще двоє стали жертвами зумисного викрадення. Двоє священиків зараз одужують після важких травм, завданих нападниками.

Влада Алжиру знесла католицьку церкву в Сіді Мусса, місті на півдні Алжиру, і планує побудувати на її місці мечеть і ісламську школу. Представники уряду зазначили, що церква стала небезпекою через погіршення стану структури.

В одному із шкільних підручників для ліцеїв Вест-Індії, виданому видавництвом «Gujarat State School Board for school books», Ісуса названо «дияволом». Після численних протестів з боку християн, міністр освіти провінції Ґуджарат пообіцяв, що «таке формулювання буде невдовзі усунене».

16 червня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що глава парламентського бюро при Конференції католицьких єпископів Ентоні Горан зазначив, що культура страху в Шотландії стримує людей від того, щоб відкрито говорити про їх віру. Він також відзначив «тривожний рівень нетолерантності». Більшість злочинів на релігійному ґрунті були вчинені проти католиків.

Очільник Партії ліберальних демократів Великої Британії Тім Феррон подав у відставку, назвавши причиною своєї відставки неможливість очолювати цю партію і залишатися вірним своїй християнській вірі. Феррон також зазначив, що з моменту відколи очолив партію, він став жертвою постійних нападів ЗМІ саме через свою християнську віру.

Знайдено викрадені мощі св. Івана Боско, які зберігалися за вівтарем у базиліці святого Івана Боско в місті Кастельнуово Дон Боско, де він народився. Італійська поліція підтвердила віднайдення вкрадених реліквій.

Згідно з інформацією за 17 червня читаємо, що впродовж останніх двох місяців 15 католицьких сімей латинського обряду повернулись до Алеппо. Ці особи повернулись з Франції, Німеччини, Венесуели та Вірменії. Загальна кількість християн різних обрядів, що повернулись до сирійського міста, залишається невідомою, однак її зріст є очевидним.