Тижневий огляд: переслідування християн (12.09– 18.09)
  • Втр, 20/09/2016 - 08:32

13 вересня повідомляється, що верховний лицар Лицарів Колумба Карл Андерсон заявив, що наступна президентська Адміністрація США має докласти зусиль, щоб близькосхідні християни не були людьми другого гатунку на своїй батьківщині. Карл Андерсон також зазначив, що гроші американських платників податків не повинні вкладатися у створення систем, які трактуються близькосхідних християн, як громадян другого гатунку. Лицарі Колумба зібрали для біженців-християн Близького Сходу понад 11 млн. доларів, але іракський уряд блокує цю допомогу.

26-річна американка Кайла Мюллер у неволі джихадистів стала прикладом справжнього героїзму. Дівчину разом з її хлопцем у 2013 році викрали бойовики ІДІЛу. Чоловіка випустили через 20 днів биття і допитів. Кайла залишилася в неволі. Її катували, ґвалтували, принижували словесно. Також її примушували до заручин з джихадистом. Попри це, вона знаходила сили, щоби втішати інших, утримуваних разом із нею. В лютому 2015 року ІДІЛ вислало фотографії мертвого тіла Кайли Мюллер, загорнутого в саван. 

Відповідно до інформації за 15 вересня читаємо, що Святіший Отець Франциск у Домі св. Марти відслужив заупокійну Месу за французьким священиком Жаком Амелом. В часі проповіді Папа наголосив, що і сьогодні християн кидають в тюрми, вбивають, обезголовлюють, тільки тому, що вони не відрікаються Христа. У цій вервиці мучеників є і о. Жак Амел. Цю жорстокість, спрямовану проти християн, Папа назвав сатанинською.

Група сикхів-радикалів у жорстокий спосіб вбила 55-річну розумово відсталу жінку-християнку, запідозривши її в оскверненні святих текстів релігії сикхів. Вбивство сталося у індійському штаті Пенджаб в селі Вероке. Жінка помирала в агонії протягом чотирьох годин і померла від ран, завданих сокирою. Поліція говорить по вмисну жорстокість цього вбивства, очевидним наміром якого було, щоб жертва довше мучилась.

Після того, як голова  державної Комісії США з питань громадських свобод Мартін Кастро заявив, що свобода віросповідання є лицемірством, Архиєпископ Балтимору монс. Вільям Лорі назвав ці заяви безвідповідальними і мракобісними. Архиєпископ також заявив, що Мартін Кастро фактично звинуватив католиків, євангелистів, ортодоксальних юдеїв, мормонів і мусульман у діях, які прирівняв до расової сегрегації. Таким чином, майбутнє плюралістичного суспільства США є під великою загрозою.

Кампанію «Przekażmy sobie znak pokoju», яка має на меті просування ідеології ЛГБТ у середовищі католиків Польщі, фінансує американський мультимільярдер Джордж Сорос. Попри засудження польським єпископатом цієї кампанії, їй надають підтримку католицькі польські видання «Tygonik Powsyechny», «Znak» та «Więź».

16 вересня з’явилося повідомлення про те, що американський мультимільярдер Джордж Сорос, відомий своїм просуванням антихристиянських ідеологій у світі, намагався через фінансовану ним групу РІСО фінансово вплинути на Архиєпископа Теґусіґальпи, столиці Гондурасу, с метою дискредитації в суспільстві морального голосу Церкви. Проте кардинал Оскар Андрес Родріґес Марадьяґа відмовився від грошей, запропонованих РІСО.