Тижневий огляд: переслідування християн (13.06 – 19.06)
  • Пон, 20/06/2016 - 23:54

13 червня повідомляється, що високопоставлені представники Східних Церков критикують бездіяльність міжнародної спільноти щодо тяжкого становища християн в Іраку. Їхні переслідування і вигнання з Мосулу, а також з Рівнини Ніневії, що межує з ним, здійснюють терористи Ісламської держави. Це є геноцидом на релігійно-етнічному тлі, йдеться заяві двох патріархів: сирійсько-православного Ігнатія Єфрема II і сирійсько-католицького Ігнатія Йосипа III Юнана.

Австралійська Секс партія оголосила тотальну війну Католицькій Церкві напередодні виборів до федерального парламенту, які відбудуться 2 липня цього року. Про це офіційно заявила керівник цієї політичної партії Фіона Паттен. Ця партія шукає фінансування своєї передвиборчої кампанії, яка націлена проти Католицької Церкви через її позицію стосовно одностатевих «шлюбів» та евтаназії.

У інтернет-мережі з’явилося відео, на якому нова поліція у Києві не допускає священнослужителя до церкви на відправу. Перешкоджання конституційному праву свободи віросповідання поліція мотивувала проведенням гей-прайду. Як виявилось трохи згодом, поліція перешкодила єпископу Української Лютеранської церкви відправити богослужіння для лютеранської громади.  

Відповідно до інформації за 14 червня читаємо, що у Великобританії 16-літній підліток став жертвою нападу і знущань за свої християнські переконання. Четверо нападників жорстоко знущалися з хлопця, прив’язавши його до хреста і катуючи його у різноманітний спосіб. Одним із методів катування була палаюча аерозоль. Це було не перше знущання над підлітком. Поліція не розголошує ім'я потерпілого.

На Львівщині на території храму обікрали могилу священика. Серед викраденого – статуетка, фігури ангелів, вінок та книга, виготовлені з бляхи та запилені бронзою. Загалом, на суму близько 40000 гривень. Правоохоронці проводять заходи щодо встановлення осіб, причетних до крадіжки.

15 червня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що в США вбито молоду співачку. Вбивця Крістіни Ґріммі, 27-річний Кевін Лойбл, подолав шлях у близько 107 миль із Санкт-Петербургу в Орландо з конкретним наміром – вбити учасницю змагання каналу NBC «The Voice» через її християнські переконання.

Кримську Єпархію Української православної церкви Київського патріархату зобов'язали сплатити окупаційному "Міністерству майнових та земельних відносин Республіки Крим" півмільйона рублів та звільнити 112 кв. метрів на першому поверсі Кафедрального собору у Сімферополі. Таке рішення прийняв так званий Апеляційний суд міста Севастополя. Владика Климент також повідомив, що останнім часом на нього посилився тиск: він отримує погрози на свою адресу.

Останнім часом в Україні збільшилася кількість вандалізму. 12-го чи 13 червня – на свято святого Антонія, в селі Висока Піч Житомирського району при парафії Вознесіння Господнього відбулося святотатство над фігурою Пресвятої Матері Непорочної. Фігурку ударили каменем в груди і навиліт пробили Серце Непорочної.

Одразу після стрілянини в гей-клубі в Орландо (Флорида, США) ліві та LGBTQ-активісти почали звинувачувати у цьому християн. Так попри інформацію, що вбивця 49 людей – 29-річний Омар Матін був пов’язаний з терористичним угрупованням Ісламський халіфат (ISIS), а також і те, що ISIS взяв на себе відповідальність за цей теракт, представники Американського союзу захисту громадянських свобод (ACLU) звинуватили у цьому злочині… християн. Більше того, представники ACLU вимагають скасування на всій території США будь-яких правових актів, які захищають свободу віросповідання християн у питаннях пов’язаних з LGBTQ.

Згідно з інформацією за 19 червня читаємо, що після звільнення іракського міста Фаллуджі від бойовиків так званого Ісламського халіфату (ISIS), спеціалісти заговорили про те, що  ISIS виявися набагато слабшим, аніж про нього вважалося ще донедавна. Такий стан речей на теренах Близького Сходу дає надію християнам цього регіону на майбутнє.

Вогонь знищив чергову католицьку церкву в чилійській провінції Арауканія, цього разу в місті Колліпуллі. Окрім підпалу була ще й стрілянина. Співробітник поліції був поранений з вогнепальної зброї в лице, коли поліція прибула на місце підпалу. Міністерство внутрішніх справ країни характеризує цей напад, як акт тероризму.