Тижневий огляд: переслідування християн (13.10 - 19.10)
  • Чтв, 23/10/2014 - 01:30

13 жовтня повідомляється, що кардинал П'єтро Паролін дав інтерв'ю "L'Osservatore Romano". Він сказав, що не варто здаватися під тиском драматичної ситуації на Близькому Сході. Треба також і пам’ятати про сотні тисяч вбитих за віру, яких знищили бойовики організації "Ісламська держава" в Іраку і Сирії.

Останні місяці у східних регіонах України представники так званих Донецької та Луганської “народних республік” продовжують релігійні переслідування. Проросійські бойовики і надалі планомірно захоплюють храми та молитовні будинки, роблячи нестерпні умови для сповідування релігії. Під загрозою цілеспрямованих викрадень, тортур і навіть вбивств знаходяться усі християни, які не належить до Московського патріархату.

На Прикарпатті за останні два-три тижні були обкрадені церкви. Усі храми були греко-католицькими, а дії злочинців надзвичайно подібні. Інформації про затримання зловмисника ще немає. 

Відповідно до інформації за 15 жовтня читаємо, що Патріарх Ігнатій Юсеф III Юнан, Глава Сирійської католицької Церкви, в інтерв'ю Радіо Ватикану поскаржився на тяжке становище сирійських католиків в Іраку і в Сирії. Більше 70 тис. сирійських католиків відірвані від своїх коренів. Їм довелося покинути свої будинки. І вони не мають куди піти.

У Центрально-Африканській Республіці з польської Архипархії Тарнува викрали священика. Він перебував там на місії від 2009 року. Вісім озброєних чоловіків вдерлися у будівлю місій в Бабоуа. Вони хотіли взяти в заручники двох священиків, о. Матеуша Дзедзіча та о. Лєха Зелінського. Але перший священик вмовив їх, щоб забрали тільки його, а другого священика залишили служити людям. Відомо, що викрадачами є, як вони самі представились, «люди Міскіна». Це збройна опозиційна група, що вже понад рік діє в ЦАР.

Халдейсько-католицький Патріарх Вавилону кардинал Луїс Рафаель Сако заявляє, що насильство в Іраку продовжується, а також зростає кількість християнських біженців, які змушені покидати власну країну. Всі ці родини змушені були залишити рідну землю через те, що відмовилися переходити в іслам. Це істинні свідки Христові, бо вони прилюдно визнали свою віру. Патріарх-кардинал виразив надію, що нова влада Іраку, як і те, що курди отримали зброю, сприятиме стабілізації ситуації в країні.