Тижневий огляд: переслідування християн (14.03 – 20.04)
  • Втр, 22/04/2014 - 20:57

15 квітня повідомляється, що запланований апеляційний процес в справі Асії Бібі навряд чи відбудеться. Його перенесли через адміністративні проблеми, пов’язані з суддями. Наразі формують вже третій набір суддів, які повинні вести процес. Причиною адміністративних проблем Вищого Суду є уникання пакистанськими суддями участі в процесі через страх перед фундаменталістами.

Церква Нігерії рішуче засудила серію нападів, які потрясли африканську країну. У результаті вибуху бомб на автобусній станції в Абуджі загинуло щонайменше 70 осіб і понад 120 отримали поранення. У той же час на півночі країни загинули майже 100 людей.

У Сирії сталась чергова трагедія. В Дамаску обстріляли дітей, батьків і вчителів католицької школи. Одна дитина загинула, 61 особу поранили. Школа належить католикам вірменського обряду.

Відповідно до інформації за 16 квітня читаємо, що білоруська влада не дала дозволу двом священикам-іноземцям на продовження їхнього служіння в білоруських храмах. Не продовжить служіння о. Роман Шульц з Могилева, а також не отримав дозвіл священик-францисканець з Івенца. Влада не пояснила, чому їм відмовлено у візах. Сказали представити інших священиків.

20 квітня з’явилося два повідомлення, зокрема про те, що у ЦАР вбили священика. О. Кріст Формане Вілібонa помер у Великий четвер. Він повертався до своєї парафії Паоуа після Літургії в одній з філіальних церков. Мотиви злочину не відомі.

Драма муки і смерті Христа відновлюється не тільки в Літургії, але і в житті тисяч його послідовників. Кожен десятий християнин у сучасному світі може заплатити найвищу ціну за приналежність до Христа. Іноді їхнє мучеництво нічим не відрізняється за жорстокістю від муки Ісуса. Прикладом є свідчення, яке подала «Радіо Ватикану» Раджіда Аль Хурі, колишній директор католицької школи в Дамаску.