Тижневий огляд: переслідування християн (15.05 – 21.05)
  • Пон, 22/05/2017 - 18:24

15 травня повідомляється, що з 10 по 13 травня в столиці США пройшов  Всесвітній саміт на підтримку християн, які зазнали гонінь за свої релігійні переконання. В ньому взяв участь Віце-президент США  Майк Пенс, відомий своєю активною християнською позицією, а також  політики, правозахисники, світові християнські лідери та люди, що стали жертвами релігійних переслідувань.  Загалом, Всесвітній саміт зібрав  понад  600 учасників з різних куточків світу, серед  яких Єгипет, Індія, Пакистан, Південний Судан, Центральноафриканська Республіка тощо.

Віце-президент Майк Пенс під час Всесвітнього Саміту на захист переслідуваних християн у Вашингтоні заявив, що США засуджують переслідування будь-якої віри, у будь-який спосіб, у будь-якому місці, в будь-який час, і Америка буде боротися з цим всіма силами.

Відповідно до інформації за 17 травня читаємо, що в Митрополичій катедрі міста Мехіко (Мексика) біля вівтаря в храмі отцю Мігелю Анджел Махоро, який якраз завершив відправу Літургії, зловмисник наніс три ножових удари. За словами свідків, коли священик закричав про допомогу, частина вірних одразу кинулись по першу допомогу, а інші затримали нападника і очікували на прибуття служб безпеки. Нападником є 33-річний Джон Рок Шілд. Національність і причини нападу наразі не відомі

19 травня з’явилося повідомлення про те, що політик, який очолює коаліцію право-центристських партій у Європарламенті, закликав цей орган видати «рішуче послання» проти переслідування християн. Манфред Вебер, німецький правозахисник, сказав, що «переслідування, які християни терплять по всьому світу, стають все більш тривожними». До його парламентської групи Європейської народної партії входить 216 з 751 членів Парламенту.

Згідно з інформацією за 21 травня читаємо, що після проказування молитви «Царице Неба» у неділю, 21 травня 2017 р., Папа Франциск пригадав, що у середу, 24 травня, в день літургійного спомину Пречистої Діви Марії, Помічниці християн, вшановуваної у санктуарії в Шанхаї, припадає День молитви за Церкву в Китаї. Заохотивши вірних духовно єднатися зі своїми братами і сестрами, Святіший Отець з окремими словами звернувся до католиків Китаю.