Тижневий огляд: переслідування християн (17.09-07.10)
  • Пон, 08/10/2018 - 23:13

17 вересня повідомляється, що в Алжирі було осквернено два християнські цвинтарі. Зловмисники напали на цвинтар поблизу м. Константіна, а згодом група молодиків напали на цвинтар в містечку Уед Гхір поблизу м. Беджая, пошкодивши більше 30 могил. Нападники розтрощили камінні надгробки і розграбували могили. У нападі підозрюють ісламістів.

Згідно з інформацією за 19 вересня читаємо, що група чоловіків у масках увірвалась до дому священика в єпархії Леон в Нікарагуа і важко побила його. Невідомі нападники вдарили о. Абелардо Товал Аєста, пароха храму св. Івана Хрестителя в Леоні, в обличчя та по ребрах, а також намагались задушити його.  Окрім цього було викрадено кілька цінних речей.

27 вересня з’явилося повідомлення про те, що озброєні бойовики окупаційної влади Луганщини захопили дім молитви євангельських християн-баптистів у місті Брянка, вигнали усіх віруючих і влаштували погром. Наразі бойовики “ЛНР” звільнили церковну будівлю після того, як з’ясували, що вона є приватною власністю одного із віруючих.

Відповідно до інформації за 28 вересня читаємо, що в м. Розаріо, Аргентина, відбувся жорстокий напад на парафію Марії нашої Цариці. Парох вважає, що цей напад є залякуванням у відповідь на те, що він нещодавно засудив місцеві банди та наркоторговців. Озброєні нападники стріляли по церкві і школі, які розташовані поруч. Сім куль пошкодили фасад храму, а ще п’ять – двері школи. Місцева поліція почала розслідування.