Тижневий огляд: переслідування християн (20.02 – 26.02)
  • Нед, 26/02/2017 - 23:08

20 лютого повідомляється, що група, пов’язана з ІДІЛ у Єгипті, опублікувала відео, в якому вбивця-самогубець в грудні вбив близько 30 людей, нападаючи на церкву, а також пообіцяла нові атаки на християн країни. У 20-хвилинному відео промовець зазначає, що єгипетські християни є «улюбленою жертвою» групи екстремістів.

Відповідно до інформації за 21 лютого читаємо, що група озброєних чоловіків напала на католицьку семінарію в місті Кананга, Демократична республіка Конго. Після годинного нападу армії вдалось звільнити семінарію від нападників. Наступного дня у столиці Кіншаса відбувся напад на католицький храм. Нападники мали з собою рюкзаки, в які запаковували усе, що могли винести з храму. Уряд Конго засудив цей напад на парафію.

У північній частині Синайського півострова двоє невідомих застрелили християнина-копта, котрий працював вчителем в школі. Це стало другим вбивством копта за минулий тиждень. Місцева влада підозрює у вбивстві ісламських бойовиків та побоюється ескалації нападів на християн в цьому регіоні.

50-річний християнин з Індії помер минулого місяця після того, як він і його дружина були змушені терпіти тортури, стоячи по шию у крижаному ставку через відмову відректися від своєї віри в Господа Ісуса Христа.

У ніч з 20 на 21 лютого 2017 року в місті Козятин, що на Вінниччині було скоєно акт вандалізму супроти храму УГКЦ. На вчинений злочин було викликано поліцію та складено відповідний протокол.

22 лютого з’явилося повідомлення про те, що сицилійський суд виніс вирок у відомій справі мусульманських мігрантів, що два роки тому кинули в море дев'ятьох християн, разом із якими подорожували, за те, що ті молилися до Христа, а не Аллаха. Суд у Палермо визнав винними 6 із 15 обвинувачених і засудив їх до 18 років позбавлення волі. Прокурор просив довічного ув'язнення, оскільки, за показами свідків, убивці діяли з релігійних причин.

Згідно з інформацією за 26 лютого читаємо, що в ніч з 24 на 25 лютого цього року по всій території США американські відьми провели ритуал спрямований проти американського президента Дональда Трампа з метою усунути його з Білого Дому. Наступні магічні удари, спрямовані проти Трампа, американські відьми планують провести 26 березня, 24 квітня та 23 травня цього року.