Тижневий огляд: переслідування християн (20.03 – 26.03)
  • Пон, 27/03/2017 - 21:27

20 березня повідомляється, що Джон Л. Аллен-молодший, редактор видання Crux, зазначає, що зазвичай геополітичні аналітики та експерти не розглядають переслідування християн, як загрозу для безпеки через те, що переслідувані християни в більшості не чинять опору. Проте, постійно розраховувати на такий стан речей не можна. Серед християнських громад з’явилась нова тенденція – використовувати насильство для самозахисту, а це може призвести до дестабілізації великих регіонів. 

Відповідно до інформації за 21 березня читаємо, що до Храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ в м. Ірпінь, Київської області, проникли грабіжники. Злочинці розбили вітражне вікно у вівтарі. На той момент сигналізація в храмі не працювала, бо якраз проводився її ремонт. Була зламана скринька для пожертв та викрадено кошти. Також пропали радіо мікрофон, нагрудний священичий посріблений Хрест, продукти для недільної школи. На місці події працює слідчо-оперативна група поліції міста Ірпіні.

22 березня з’явилося повідомлення про те, що в Коауїла, Мексика, відбувся напад на католицького священика. За словами представників Церкви, нападники були одягнені в поліцейську уніформу. Вони звинуватили сусіда отця Роберта Кугана Френсіса в тому, що той зберігає наркотики. В єпархії наполягають, що чоловіки принесли цей пакет з наркотиками і заявили, що знайшли його на території поблизу.