Тижневий огляд: переслідування християн (20.06 – 26.06)
  • Пон, 27/06/2016 - 21:47

22 червня повідомляється, що у критичному стані перебуває індійський священик, який зазнав нападу. Інцидент стався, коли священик повертався додому після вечірніх молитов у парафіяльному притулку для молоді. На нього напав невідомий злочинець, який переслідував його протягом тривалого часу. Коли священик зрозумів, що за ним стежать, він хотів повернутися до притулку. Проте, нападник, пришвидшив рух і спробував ударити священика мачете по голові, яку той прикрив руками, що, ймовірно, врятувало йому життя. Досі не відомі мотиви нападу. 

Шкільна рада Едмонтонської (Едмонтон, провінція Альберта, Канада) католицької вищої школи «Архиєпископ О’Лірі» тимчасово диспезувала вчителя релігії. Причина: вчитель Альберт Феліцітас на уроці релігії сказав що одностатеві «шлюби» не узгоджуються з вченням Католицької Церкви. Вчителя звинуватило двоє підлітків, які виховуються парою лезбійок. 

Відповідно до інформації за 24 червня читаємо, що антитерористичний суд пакистанського Лахора виправдав п'ятьох християн, яким було пред'явлено звинувачення в богохульстві. Справа була заведена 16 серпня 2015 року відносно 16-ти осіб, яких звинуватили в  публікації матеріалів, образливих для ісламу.

У китайському місті Веньчжоу віруючі провели служіння на руїнах знесеної урядом будівлі церкви. Було оголошено, що будівля демонтується згідно з планом реконструкції міста. Чиновники заявили, що громада повинна переїхати в іншу будівлю, але цієї іншої будівлі не надали, і фактично церква залишилася на вулиці. Переговори керівництва церкви з місцевою владою результату поки не дали.

Поширюючи по соціальних мережах запрошення на гей-прайд в іспанській Валенсії, ЛГБТ активісти познущалися з католицьких святинь іспанців. Плакат, який закликає взяти участь у гей-прайді зображає білу Богородицю Форсакенську (покровительку Валенсії) та чорну Богородицю Монсерратську (покровительку Каталонії), як міжрасову лесбійську пару в поцілунку. Католицькі єпископи Іспанії у своєму посланні засудили це блюзнірство.

25 червня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що Архиєпископ Маямі монс. Томас Венскі заявив про те, що в США нова релігійна нетерпимість стає нормою. «Ми стаємо свідками коли християнським провідникам надходять погрози через те, що вони – християни. Коли викладачі суспільних наук у вишах залишається без роботи, бо відважуються говорити про «політично некоректні факти». Коли благодійні організації та конфесійні навчальні заклади зазнають переслідувань, якщо вони відповідально ставляться до своєї віри, її моральних вимог і вимагають від своїх працівників їхнього дотримування. Ми бачимо коли Уряд вимагає від католицьких установ і роботодавців топтати свою совість, надаючи субсидії на контрацепцію та аборти» - продовжив Архиєпископ Венскі. 

Іспанський суд закрив кримінальне провадження проти Архиєпископа Валенсії кардинала Антонія Канізареса Лловери. Суддя не побачила у висловлюваннях кардинала ані «злочинного наміру», ані «мови ненависті», за що іспанського кардинала звинуватили ЛГБТ організації. Суддя визнала, що проповідуючи на захист сім’ї кардинал Лловера здійснював своє право на свободу слова та свободу совісті. 

Згідно з інформацією за 26 червня читаємо, що Департамент охорони здоров'я та соціальних служб США вирішив, що рішення штату Каліфорнія, яким змушується працедавців покривати своїм працівникам фінансові витрати на аборти не порушує федеральне законодавство про захист права на свободу сумління. Цим рішення Адміністрація Обами і юридично і фактично змушує Католицьку Церкві та Її установи, а також інші релігійні організації, які вважають аборт гріхом та моральним злом, оплачувати вбивство невинних дітей.

3 червня 1885 року король Буганди Мванґа ІІ наказав спалити живцем 45 молодих хлопців-християн, які перебували при його дворі, – 22 католики і 23 англіканці. Причина: в Ім’я Ісуса вони відмовились задовільняти гомосексуальні домагання свого монарха. Сьогодні християни бояться говорити правду про це мучеництво. Очевидно бояться бути проголошеними «гомофобами». Християнські ЗМІ уникають цієї теми. На думку одного із популяризаторів почитання угандійських мучеників Скота Лавйвлі,  ЛГБТ активісти ненавидять християн саме через те, що християнство однозначно вчить, що гомосексуальні стосунки – тяжкий гріх. 

Після виставки в Європарламенті, присвяченої блаженному священномученику Загребському Архиєпископу кардиналу Алойзу Степінцу, Республіка Сербія відкликала голову своєї місії при ЄС Душка Лопандічя. Цей акт Міністерство зовнішніх справ Сербії пояснило тим, що Сербія вважає Степінца військовим злочинцем, який справедливо засуджений судом комуністичної Югославії.