Тижневий огляд: переслідування християн (21.03-27.03)
  • Пон, 28/03/2016 - 21:29

21 березня повідомляється, що влада індонезійської провінції Ачех, в якій проживають в основному мусульмани, має намір знести 13 церков. Знесення можна уникнути, якщо до вказаної дати спільноти нададуть відповідні дозволи на будівництво та діяльність. Глава Форуму Любителів Миру в районі Ачех Сінгкіл повідомив, що всі необхідні документи вже подані. Тепер влада вимагає додаткових дозволів від цілої низки установ і організацій. Однак, неможливо встигнути це зробити у встановлені терміни.

Суд іспанської столиці засудив члена міської ради, прес-секретаря мерії Мадрида Риту Маэстре до штрафу на суму 4,38 тисячі євро. Ці гроші вона заплатить за образу релігійних почуттів віруючих.

Відповідно до інформації за 22 березня читаємо, що викрадений у Ємені, під час нападу на притулок сестер-калькуток, о. Том Ужунналіл перебуває у полоні. Згідно з даними єменської розвідки, його катують, а в день Великої П’ятниці збираються розіп’яти. Молімося за священика про опіку Бога Всевишнього і за опам’ятання для ісламістів.

У Німеччині в таборах для біженців християнам загрожує смертельна небезпека. В країні панує паніка з приводу ісламізації. Християни зазнають гонінь  від своїх співвітчизників - сирійців, іракців-мусульман. І це не поодинокий випадок. 

У пасхальну ніч (за григоріанським календарем) минає 20-та річниця з часу викрадення трапістів з абатства Тібіріне, яких убили в Алжирі в 1996 році. О. Томас Джеорджеон визнає, що навіть у Ватикані, в Конгрегації з канонізації святих, їхній процес беатифікації є пріоритетним. В Алжирі навіть серед мусульман є сильна воля, щоб певним урочистим способом визнати спадщину дев'ятьох монахів, які там віддали життя за Христа.

У самому центрі Севастополя на площі імені адмірала Ушакова з-за стін будівлі колишнього костелу вже кілька днів добре чути, як гуркочуть кувалдами. Стіни розбивають зсередини. Йде процес руйнування будівлі храму. Зовнішні стіни сором'язливо завішені банерами, котрі вітають севастопольців з днем Перемоги. Двері щільно закриті, охоронці пильно стоять на сторожі таємничого будівництва і шкодять будь-яким спробам дізнатися правду.

23 березня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що у Конго вбили священика, який брав активну участь у роботі Комісії у справах миру, що документує злочини, скоєні повстанцями в районі Норд Ківу, і був творцем сайту, що інформує міжнародну громадську думку про ці злочини. Свідки розповідають, що його вбили у Вербну неділю солдати в конголезькій військовій формі.

У Бангладеші радикальні мусульмани вбили 68-річного чоловіка за навернення з ісламу в християнство. За словами офіцера поліції, троє нападників були арештовані для допиту.

Згідно з інформацією за 25 березня читаємо, що в Сімферополі настоятель парафії Успіння Пресвятої Діви Марії римо-католицької церкви о. Даниїл Мисленцев вийшов на одиничний пікет до будівлі міської адміністрації з вимогою надати землю під будівництво храму. В руках священик тримав розп'яття та папір з написом «Католики не марсіани, а мешканці Сімферополя». На цей час сімферопольські католики збираються на молитву в невеликому будиночку. Питання про надання ділянки під будівництво храму не вирішувалося ані до анексії півострова Росією, ані після.