Тижневий огляд: переслідування християн (21.11– 27.11)
  • Пон, 28/11/2016 - 20:29

21 листопада повідомляється, що перекладач з арабської, яка живе в Німеччині більш ніж 20 років, стверджує, що мусульманські мігранти в Німеччині таємно ненавидять християн і вважають, що Німеччина мусить бути ісламізованою. З цією метою мігранти народжують велику кількість дітей та проповідують ненависть до всіх немусульман. Більшість працівників служби безпеки та перекладачі, які працюють у кампах для біженців, знають по цю проблему, але мовчать.  

Американська асоціація гуманістів хоче домогтися заборон гуманітарної акції «Різдво для дитини», яку проводить доброчинна організація Франкліна Ґрема «Гаманець Самарянина». Акція полягає у тому, що американські дітлахи збирають гуманітарну допомогу для своїх однолітків із бідних країні, яку потім пересилають у ці країни.

Відповідно до інформації за 24 листопада читаємо, що з метою висвітлення викликів, пов’язаних з переслідуваннями та порушенням релігійної свободи, у Відні від 25 до 26 листопада 2016 р. відбувався міжнародний симпозіум на тему: «В облозі: християни в умовах тиску в Європі та поза нею». Ініціатором заходу був Центр дослідження нетолерантності та дискримінації проти християн в Європі (OIDCЕ), неурядова організація з осідком у Відні.

Іракські урядові війська за підтримки військ НАТО і курдських збройних формувань почали наступ на позиції ісламістів і наблизилися до міста Мосул — одного з найбільших у країні. Католики повертаються у звільнені райони і скрізь бачать ознаки релігійного переслідування — розграбовані і спалені храми, зруйновані вівтарі. Однак, незважаючи на це, вони знову збираються на богослужіння.

25 листопада з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що антитерористичний суд в Лахорі засудив до страти п’ятьох чоловіків, серед них муллу, за жорстоке вбивство християнської сім’ї. Окрім цього, кожен із засуджених до страти мусить заплатити штраф у розмірі 200 тис. пакистанських рупій (близько 1900 доларів США). Вісім інших осіб, співучасників злочину, отримали по два роки в’язниці.

Архиєпископ Калі (Колумбія) монс. Даріо де Хесус Монсальва Махія засудив вбивство, яке було здійснено в церкві св. Цецилії в Калі. Парафіянин Фернандо Паділья був застрелений бандитом в часі св. Меси, що відправлялась з нагоди свята св. Цецилії, якій посвячена парафіяльна церква. Св. Месу служив сам Архиєпископ Махія, який став одним із свідків брутального злочину.

Індонезійська поліція заарештувала Буні Яні, колишнього журналіста, а тепер професора комунікацій, якого звинувачують у підбурюванні демонстрацій в Джакарті. Офіційно його звинувачують у наклепі та маніпуляціях в релігійних питаннях. Сам Яні зізнався, що маніпулював словами Тджахаджа Басукі – християнина, губернатора індонезійської столиці Джакарти.