Тижневий огляд: переслідування християн (22.05 – 28.05)
  • Втр, 30/05/2017 - 08:46

24 травня повідомляється, що натовп язичників, чисельністю приблизно в 100 чоловік, буквально зруйнував католицьку церкву Діви Марії Фатімської в Годамакунті, в селі Кісара (єпархія Хайдарабаду, Індія). Нападники знищили Розп'яття і зламали статую Діви Марії. Згідно з повідомленням поліції, напад нібито був мотивований земельною суперечкою.

Відповідно до інформації за 26 травня читаємо, що на Філіппінах бойовики ІДІЛ взяли в заручники католицького священика та 13 мирян. Тепер стало відомо, що незадовго до цього випадку у тому ж регіоні бойовики ІДІЛ схопили дев’ятьох християн, зв’язали їх за руки і застрелили усіх після того, як ті визнали, що є християнами. У зв’язку із терористичними нападами в країні, президент Дутерте оголосив військовий стан в цій частині країни.

Філіппінський кардинал молиться за звільнення католиків, які стали заручниками ісламських бойовиків в місті Мінданао, а також звернувся до мусульманських лідерів з проханням допомогти звільнити заручників.

Влада Єгипту повідомляє про щонайменше 26 убитих і 25 поранених під час нападу на автобус з християнами-коптами. Озброєні невідомі обстріляли християн, коли вони їхали до монастиря на південь від Каїра. За повідомленням МВС Єгипту, озброєні чоловіки втекли з місця події.