Тижневий огляд: переслідування християн (24.04-30.04)
  • Пон, 01/05/2017 - 23:36

24 квітня повідомляється, що в ефірі Радіо Марія історію свого життя розповів легендарний священик Людвіг Камілевський. Він пригадав нелегкі радянські часи: зустрічі з КДБ, постійне стеження, відбудову РКЦ, яка відбувалася за допомогою справжніх мучеників, що страждали в таборах ГУЛАГу. 

На півдні Нігерії викрали нігерійського єзуїта. 50-річний священик Самуель Оквуйдеґбе їхав дорогою, що сполучає міста Бенін та Оніча, отець мав проводити реколекції. Його автомобіль знайшла поліція, яка й досі веде розслідування. Регіональний секретар єзуїтів Африки та Мадагаскару повідомив, що зі священиком було викрадено ще двох осіб.

У католицькій школі штату Флорида, США, вчителю зробили догану за те, що він роздав своїм учням примірники тексту св. Дона Боско, в якому він дає негативну оцінку ісламу.

Відповідно до інформації за 25 квітня читаємо, що в м. Амбодрона, Мадагаскар, було вбито 46-літнього священика-капуцина Ньїва Люсьєна. Водночас важко поранено 26-літнього диякона. Вважається, що напад відбувся з метою пограбування.

26 квітня з’явилося повідомлення про те, що народний депутат Сергій Лещенко, член парламентської фракції БПП та політради партії ДемАльянс, «у боротьбі за краєвид» запропонував знести храм Церкви євангельських християн-баптистів на Печерську у Києві. За християн-баптистів одразу заступилися і громадські діячі, і представники інших українських Церков, зауважуючи про неприпустимість зазіхання на таке фундаментальне право людини, як свобода віросповідання.

Згідно з інформацією за 27 квітня, читаємо, що католицькі школи Пакистану тепер більше схожі на в’язниці у зв’язку із посиленими заходами безпеки, які були запроваджені з метою попередження терористичних нападів. Уряд, який забезпечував додаткову охорону християнських храмів в період Великодніх свят, тепер сказав церквам, щоб самі дбали про охорону, оскільки «це великий, великий фінансовий тягар».

У новому щорічному звіті Комісії Сполучених Штатів з питань міжнародної релігійної свободи названо 16 країн, які Комісія закликає Держдепартамент визначити як «країни особливого занепокоєння», оскільки в них існують «особливо жорстокі систематичні, тривалі і кричущі порушення релігійної свободи».