Тижневий огляд: переслідування християн (25.06-15.07)
  • Втр, 17/07/2018 - 11:47

27 червня повідомляється, що Верховний Суд США відмінив постанову штату Вашингтон у справі флористки Барронель Штуцман, яка в 2013 році відмовилась оформити квітами одностатеве весілля.

Відповідно до інформації за 1 липня читаємо, що Папа Франциск прагне продовжувати старання на користь діалогу між Святим Престолом і китайською владою. А тому закликає бути витривалим в офіційних переговорах з китайським урядом, з усіма необхідними розсудливістю та розрізненнями, але також з далекоглядністю та невтомною наполегливістю, що народжуються з уповання на Бога. Цим, серед іншого, й пояснюється те, чому Святий Отець при різних нагодах висловив прагнення відвідати велику китайську державу та зустрітися з Президентом Китаю.

10 липня повідомляється, що католицькі єпископи Філіппін висловили звернення, в якому засудили «тих, хто осквернив Святе Боже Ім’я». Йдеться про висловлювання президента країни, котрий назвав Бога «дурним», а також про зростаючу хвилю насильства проти священиків. Єпископи призначили 16 липня днем молитви і покути, а три дні 17-19 липня днями посту, молитви і покути.

11 липня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що озброєні представники окупаційної адміністрації міста Макіївки Донецької області конфіскували молитовний будинок Церкви євангельських християн-баптистів «Нове життя». Це вже не перший випадок закриття окупаційною владою, яка підтримується Росією, храмів і молитовних будинків на Донеччині.

У північно-західній частині Венесуели, в столиці штату Лара, вбили католицького священика. Це вже 20-ий священик, вбитий цього року у світі. Отця Хосе Гарсію Ескобара вбили двома пострілами з пістолету. Вбивці викрали його автомобіль, а сам священик помер в лікарні від отриманих ран.

Католицька Церква Нікарагуи рішуче засудила напад проурядових парамілітаристичних груп на трьох провідних членів місцевої церкви. Жертвами нападу стали кардинал Леопольдо Бренес, Архиєпископ Манагуи, Архиєпископ Вальдемар Станіслав Зоммертаґ, Апостольський Нунцій в Центральній Америці та єпископ-помічник Манагуи Хосе Сільвіо Баез. Напад відбувся тоді, коли троє прелатів, священики і делегація журналістів прибули до Базиліки Св. Себастьяна в Діріамбі, на південь від столиці Нікарагуи, щоб допомогти  учасникам антиурядового протесту, котрі переховувались в церкві, оточеній силовиками.

Згідно з інформацією за 13 липня читаємо про недавні дослідження, які показали, що ворожість до релігії зростає у всьому світі, так як другий рік поспіль набирають обертів різні обмеження для християн з боку урядів, а також дуже активно відбуваються акти нападу на християн, винуватці яких залишаються безкарними.