Тижневий огляд: переслідування християн (25.11 - 01.12)
  • Срд, 04/12/2013 - 00:06

25 листопада повідомляється, що американський журналіст Раймонд Ібрагім опублікував дані про вбивства християн у  Сададі - стародавньому сирійському місті, розташованому в 60 км на південь від Хомса і 101 км на північний захід від Дамаска. Більшість жителів регіону є членами Сиро-Яковитської Церкви. Близько 600 сімей втекло із Сададу до приходу джихадистів.

Британський суд підтримав накладену раніше заборону на рекламу, яка мала прозвучати по радіо. Реклама, зроблена на замовлення християнського видавничого дому CCP Magazines, пропонувала слухачам зайти на сайт і розповісти, яким утискам вони піддаються на роботі за свою віру. Політична реклама заборонена у Великобританії з 2003 року, і, на думку суддів, реклама CCPMagazines «переслідувала політичні цілі» і могла негативно вплинути на хід «суспільної дискусії».

Згідно з інформацією за 26 листопада читаємо, що в Ірані християнин, який навернувся з ісламу, змушений ховатися через побоювання смертної кари за «відступництво». Молодий чоловік, ім'я якого не називається з міркувань безпеки, колишній наркоман, охрестився у реабілітаційному центрі на початку цього року. Щоб уникнути тюремного ув'язнення і можливої страти, втік, коли співробітникам безпеки стало відомо про його хрещення.

28 листопада з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що майже 300 тис. християн покинули Єгипет після повалення Хосні Мубарака. Представник Католицької Церкви в Єгипті, священик Рафік Грейч, закликав християн залишитися в Єгипті і нагадав про те, що країні потрібні не тільки їхні гроші, але й їх енергія, «тому що християни в Єгипті покликані бути місіонерами».

У Пакистані після теракту в Пешаварській англіканській церкві, коли загинуло 96 християн, за місяць зареєстровано 4 справи про «богохульство» проти християн. Згідно World Watch Monitor, це в 4 рази більше, ніж у середньому за місяць за останні 2 роки.

У Нігерії в листопаді як мінімум 71 християнин був убитий в результаті нападів на християнські села кочівників фуланів і бойовиків «Боко Харам».