Тижневий огляд: Переслідування християн (26 вересня - 2 жовтня 2016 року)
  • Втр, 04/10/2016 - 15:14

26 вересня повідомляється, що відома католицька авторка, соціолог та просімейний активіст Ґабріела Кубі подала позов до суду на Берлінський театр «Schaubühne» та Фалька Ріхтера, автора та режисера п’єси «Fear», за заклик до вбивства. П’єса Ріхтера спрямована проти п’яти жінок – активісток захисту традиційної сім’ї в Німеччині. Для Ріхтера вони – зомбі, які вилізли із своїх могил, і у своїй п’єсі автор закликає стріляти їм в голову. Однією із Ріхтерових зомбі є Ґабріела Кубі.

В мексиканському штаті Мічоакані з парафіяльного офісу в Ханамуаті був викрадений отець Хосе Альфредо Лопез Ґвіллен. Його прострелене великою кількість куль тіло знайдено в суботу на вечір. Це вже третя жертва-священик за останній тиждень у Мексиці.

Депутати міської ради м. Дубно все таки вирішили перейменувати вулицю Пушкіна на честь митрополита Андрея Шептицького. Боротьба за перейменування вулиці триває вже деякий час, оскільки жителі цієї вулиці проти такого перейменування.

Відповідно до інформації за 27 вересня читаємо, що Католицька Церква в Мексиці заявляє, що нічим не підкріплені заяви Державної прокуратури про те, що начебто троє нещодавно вбитих в Мексиці священиків були залучені до сумнівних справ, є нічим іншим, як наклепом. Церква заявляє, що найменше, чого вона вимагає зараз від влади, це – публічні вибачення за наклеп і об’єктивне розслідування вбивств.

Київські правоохоронці розшукують зловмисників, які пошкодили пам’ятник Володимиру Великому у Києві. З’ясувалося, що невідомі особи облили пам’ятник червоною фарбою. За вчинення такого правопорушення передбачено покарання – від штрафу до п’яти років обмеження волі.

28 вересня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що Верховний суд Пакистану розгляне апеляцію Асії Бібі. Слухання, яке призначено на другий тиждень жовтня,  дає надію на позитивне вирішення цієї ситуації, але є побоювання, що численні вимоги в підтримку її смертного вироку приведуть до того, що слухання знову відкладуть.

Застосування Закону Ярової по відношенню до проповідників стає приводом для детективних історій з погонями і стеженням. Так сталося в Кемерово, куди в гості до своїх одновірців в протестантську церкву в серпні 2016 року приїжджала громадянка України Ірина Тищенко, лідер сімейного та жіночого служіння в русі «Нове покоління» в Первомайську та Харкові. В результаті 14 вересня 2016 року вона була оштрафована на 30 тисяч рублів, а 27 вересня постанову про порушення справи про адміністративне правопорушення було винесено стосовно російського пастора церкви «Нове покоління» Андрія Матюжова, у якого Ірина Тищенко виступала на зборах. І пастора Матюжова, і проповідника Тищенко звинуватили в незаконній місіонерській діяльності.

Згідно з інформацією за 30 вересня читаємо, що влада Саудівської Аравії депортувала з країни 27 католиків (всі вони - ліванські мароніти), які були заарештовані за участь у богослужінні у свято Успіння Божої Матері, проведеному в приватному будинку. Набіг на молитовне зібрання і депортація групи християн з очевидністю порушують нову саудівську релігійну політику.

У Нігерії щонайменше дві людини загинули під час чергового нападу ісламістів «Боко Харам» на християнські села. Погромам піддалися селища Кубурумбула і Бофтарі, недалеко від сумно відомого району Чібок на північному сході країни. Крім насильства над місцевими жителями, бойовики палили будинки, магазини і влаштували показовий акт знищення харчових продуктів на ринковій площі