Тижневий огляд: переслідування християн (28.08–3.09)
  • Втр, 05/09/2017 - 19:54

29 серпня повідомляється, що в м. Борборема, в бразильському штаті Параїба, в своєму будинку був знайдений мертвим священик Педро Гомеш Бесерра. Тіло священика, загорнуте в простирадло, було покрито ранами - йому нанесли удари ножем, щонайменше, 29 раз. Вбивця знав священика, оскільки ніяких свідчень крадіжки не було знайдено і нічого з речей священика не пропало.

Відповідно до інформації за 30 серпня читаємо, що в місті Мараві на півдні Філіппін бойовики «Ісламської держави» зруйнували католицьку церкву. Джихадисти опублікували в інтернеті відео, на якому зняті кадри погрому. Хроніку руйнування вони супроводжували погрозами на адресу Папи Франциска.

Невідомі особи напали на центральний офіс Конференції католицьких єпископів Венесуели у Каракасі та викрали звідти певну частину спорядження центру. Із фотографій з місця подій видно, що центру таки завдано значної шкоди.

Китайська комуністична влада посилює тиск на християн у чотирьох китайських провінціях, забороняючи дітям, навіть у супроводі батьків, відвідувати християнські богослужіння.

Католицька школа Сан-Доменіко в Сан Анзельмо (штат Каліфорнія) скинула у своєму кампусі фігури святих, включаючи статую Богородиці з Дитятком Ісусом. Це було зроблено, щоб «не відлякати» потенційних студентів та їхніх батьків.

31 серпня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що священик-францисканець Абуна Нірвана з Іраку розповів, як одного разу, їдучи до батьків, його зупинили ісламісти. Один з них приклав ніж до шиї священика, маючи намір вбити його. Але не зміг!

В окупованому Криму російські силовики заблокували храм Святих рівноапостольних князів Ольги та Володимира Української православної церкви Київського патріархату у Сімферополі. За словами Архієпископа Сімферопольського і Кримського УПЦ КП Климента, його не впускають до храму.

Кардинал Маріо Дзенарі, Апостольський Нунцій у Сирії, даючи інтерв’ю одному з італійських католицьких телеканалів, сказав, що якийсь знак надії є, але ситуація в Сирії ще досить складна. Від початку цього року до своїх домівок та сіл повернулись приблизно шістсот тисяч осіб, які перебували у сусідніх країнах, але в той же час вісімсот тисяч осіб – це нові біженці.

Згідно з інформацією за 2 вересня читаємо, що німецька торгова мережа Lidl опинилася у центрі скандалу. На упаковках частини грецьких товарів було зображення церкви Воскресіння ГНІХ на острові Санторін. Торгова мережа «відфотошопила» ці зображення, стерши хрести з цієї церкви.