Тижневий огляд: переслідування християн (28.11– 04.12)
  • Втр, 06/12/2016 - 18:19

30 листопада повідомляється, що прокуратура Єгипту звинуватила 20 громадян країни в співучасті у діяльності терористичного  угруповання «Ісламська держава». За даними прокуратури, ці люди причетні до вбивства інших громадян Єгипту - 21 копта, страчених ісламістами в Лівії 16 січня 2015 року.

У Бекасі на околиці Джакарти, столиці Індонезії, відбулася демонстрація, в якій взяли участь більше 500 ісламістів. Вони погрожували спалити церкву. Погрози стосувалися католицького місця поклоніння на честь святої Клари. Мусульмани стверджували, що були підроблені підписи під необхідними документами, які виражають згоду місцевого населення для зведення нової культової споруди. Натомість, парох місцевої парафії відкидає ці звинувачення.

У Ватикані відбулася зустріч угорських захисників християн Бенче Ретварі і Тамаса Торока з представниками Святого Престолу. Угорські політики розповіли про свою діяльність на благо християн, які зазнають переслідувань.

Інтронізація Христа Короля Польщі, яка відбулась 19 листопада цього року, викликала доволі цікаву реакцію українських ЗМІ та українського сегменту Інтернету. Висновок –  український інформаційний простір не готовий до ретрансляції релігійних новин, навіть з теренів найближчих українських сусідів.

Відповідно до інформації за 1 грудня читаємо, що в демократичній республіці Конго вбили католицьку монахиню, яка була директором центру освіти для дівчаток. За даними місцевих джерел, озброєні бойовики увірвалися в офісний центр, розташований в парафії Mater Dei, і вбили сестру ножем.