Тижневий огляд: переслідування християн (29.04 – 05.05.)
  • Срд, 08/05/2013 - 14:17

29 квітня повідомляється, що шестеро людей дістали поранення в результаті нападу невідомих на парафіян католицької церкви в американському місті Альбукерк (штат Нью-Мексико).Всіх потерпілих госпіталізовано.

Наступного місяця церкви Британії та Ірландії проводитимуть богослужіння просто неба на знак солідарності з переслідуваними християнами світу. Організатором кампанії є служіння Release International, яке допомагає переслідуваним за віру християнам.

Через лист, надісланий на ім’я Архиєпископа Маліне-Брюсселю Андре-Йозефа Леонарда, який став жертвою релігійної нетерпимості під час конференції в Брюссельському університеті, коли туди увірвалися кілька напівоголених представниць руху FEMEN, які облили доповідача водою, використовуючи для цього пляшечки-статуетки Матері Божої. провідники Ради Єпископських Конференцій Європи висловили ієрархові свою щиру духовну близькість та солідарність, засуджуючи ці агресивні форми релігійної нетерпимості.

Згідно з інформацією за 2 травня читаємо, що армія Народної оборони Західного Курдистану встановила викрадачів сирійських митрополитів Павла Алеппського та Івана Григорія. Це ісламісти з Feteh El-Hesun, які належать до сирійської повстанської "Визвольної армії". Курди оточили місце, де знаходяться викрадені.

У Стамбулі скоєно напад на християнську церкву. Близько 40 чоловіків закидали церкву громади «Atasehir Yeni Umut Kilisesi» камінням і тухлими яйцями. Будівлю церкви пошкоджено.

3 травня з’явилося повідомлення про те, що уФранції здійснений черговий акт вандалізму і осквернення в католицькому храмі. Постраждала церква св. Серця в Ліможі (департамент Верхня В’єнна). Пошкоджені вівтар, Дарохранительниця і сповідальні. Злодії забрали металевий хрест і залишили аркуш паперу з написом блюзнірського характеру.